1. >Retsepti
  2. >Паеля - Испанско ястие от Валенсия

Паеля - Испанско ястие от Валенсия

Elaborated
6 човек/души
60 мин
Съставки
за 6 човек/души
750 г пилешко месо

500 г заешко месо

400 г ориз

250 г зелен фасул

200 г боб

100 г домати

50 мл олио

800 мл вода

1 лъжичка сладка чушка

Пипер

Сол

Шафран
Съставки за 6човек/души
750 г пилешко месо

500 г заешко месо

400 г ориз

250 г зелен фасул

200 г боб

100 г домати

50 мл олио

800 мл вода

1 лъжичка сладка чушка

Пипер

Сол

Шафран
  1. Стъпка 1
    Изплакнете белия, едър боб след това залейте със студена преварена вода и накиснете за 12 часа. Сварете в същата вода.
  2. Стъпка 2
    Измийте внимателно и нарежете на парчета пилешкото и заешкото месо.  Изплакнете зеления фасул. Бланширайте измитите домати, обелете ги и нарежете на парчета.
  3. Стъпка 3
    Половината зеленчуци разбъркайте с винегрет, зехтин, галета и студена вода. След това затворете плътно и поставете в хладилника за 2 часа. Останалите зеленчуци прехвърлете в отделни купички и също поставете в хладилника.
  4. Стъпка 4
    Варете паелята не подълго от 1820 минути. Свалете от котлона и оставете за 5 минути, за да може да „узрее”.
Съвет за готвене, заглавие
Паелята се сервира с дървена лъжица. За декорация може да се използва четвърт лимон и магданоз. Ястието трябва винаги да се сервира на тиган.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда