1. >Retsepti
  2. >Запечен боб с фенел, бекон и наденички

Запечен боб с фенел, бекон и наденички

Accessible
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Бретона Bonduelle (Зрял фасул в доматен сос)

400 г консервирани домати

250 г пикантни наденички

200 мл пилешки бульон

100 г бекон

100 г галета

100 мл бяло вино

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 фенел

1 пащърнак

1 морков

1/2 праз

няколко стръкчета мащерка

градински чай

сладък червен пипер

олио

сол

пипер
Съставки за 2човек/души
400 г Бретона Bonduelle (Зрял фасул в доматен сос)

400 г консервирани домати

250 г пикантни наденички

200 мл пилешки бульон

100 г бекон

100 г галета

100 мл бяло вино

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 фенел

1 пащърнак

1 морков

1/2 праз

няколко стръкчета мащерка

градински чай

сладък червен пипер

олио

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете лука, праза, пащърнака, моркова и чесъна и ги запържете.
  2. Стъпка 2
    Овкусете със сол, черен пипер, сладък червен пипер и няколко клонки мащерка.
  3. Стъпка 3
    Оставете ястието да се хомогенизира и след това напълнете чушките с получената плънка. Подредете пълнените чушки в тава, добавете вода/бульон и покрийте с алуминиево фолио. Оставете във фурната за 20 минути.
  4. Стъпка 4
    Изсипете всички зеленчуци в тава. Добавете консервираните домати и боба Бондюел.
  5. Стъпка 5
    Нарежете наденичките на парчета, запържете ги заедно с нарязания на кубчета бекон, добавете 100 мл бяло вино и оставете да се готви за няколко минути, докато се редуцира.
  6. Стъпка 6
    Изсипете съдържанието от тигана към вече поставените в тавата зеленчуци и добавете пилешкия бульон. Поръсете пармезана върху цялата смеска.
  7. Стъпка 7
    Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 минути. За сервиране може да поръсите чинията с нарязани пресни листа салвия.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда