1. >Retsepti
  2. >Палачинки ала Гундел

Палачинки ала Гундел

Accessible
3 човек/души
60 мин
Съставки
за 3 човек/души
2 яйца

1 чаша брашно

1 чаша мляко

1 чаша вода

Щипка сол

1 чаша орехи

¼ чаша стафиди

¼ чаша портокалови корички

½ чаша пудра захар

½ чаша сладка сметана

¼ чаша ромканела на вкус

½ чаша сладка сметана - сладкарска

1 черен шоколад

Ром на вкус

Ванилова захар на вкус
Съставки за 3човек/души
2 яйца

1 чаша брашно

1 чаша мляко

1 чаша вода

Щипка сол

1 чаша орехи

¼ чаша стафиди

¼ чаша портокалови корички

½ чаша пудра захар

½ чаша сладка сметана

¼ чаша ромканела на вкус

½ чаша сладка сметана - сладкарска

1 черен шоколад

Ром на вкус

Ванилова захар на вкус
  1. Стъпка 1
    Палачинки: яйцата с млякото, водата, брашното и солта се разбиват в купа докато придобият консистенцията на сметана. Върху загрят тиган се налива от сместа с черпак, разнася се из целия тиган и след изпържването от едната страна деликатно се обръща на другата. Изпържените палачинки се нареждат една върху друга върху чиния – по-дълго време поддържат влага и топлина.
  2. Стъпка 2
    Пълнеж: подгрейте сметаната, добавете към нея всички съставки и внимателно объркайте. Хубаво е ден преди да приготвяте палачинките на накиснете в ром стафидите и портокаловите корички, това ще придаде на пълнежа изключителен аромат.
  3. Стъпка 3
    Добавете доматите, солта и чушка на вкус. Задушете за 15 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Всяка палачинка намажете с пълнежа, завийте на руло или сгънете на триъгълник. Наредете върху чиния и полейте със соса. Може да декорирате с бита сметана и с лист босилек или мента.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда