Стъпка 1
Пресейте брашното на масата. По средата на купчината брашно, направете кладенче, поставете в него смачканата мая, добавете зехтина и щипка сол. Долейте водата и с ръце направете еднородна маса. След това поставете тестото в поръсен с брашно съд, поръсете с брашно и оставете за около 30 минути на топло място докато втаса.
Стъпка 2
Измитите чушки, изчистете от семките и нарежете на тънки ленти. След това заедно със счукания чесън запържете с 1 лъжица загрят зехтин, на слаб огън за 15 минути. Бланшираните домати се обелват почистват от семките и се нарязват. Маслините също се почистват от костилките. След това ги добавете към доматите и чушките, след което разбъркайте старателно плънката.
Стъпка 3
Добавете соса към месото. Подправете на вкус. Свалете от котлона.
Стъпка 4
Върху всяко парче тесто поставете порция плънка. Посипете с настърганото сирене, риган и напръскайте с малко зехтин. Запечете за 1520 минути в затоплена до 200 градуса фурна.