1. >Retsepti
  2. >Пица с цветни чушки и маслини

Пица с цветни чушки и маслини

Accessible
2 човек/души
60 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г брашно

200 мл хладка вода

25 г мая

2 с.л. зехтин

Сол

Мазнина за намазване на формата

4 домата

1 зелена чушка

1 жълта чушка

1 червена чушка

120 г черни маслини

2 скилидки чесън

1 с.л. риган

2 с.л. настъргано сирене peccorino

1 с.л. зехтинсол
Съставки за 2човек/души
400 г брашно

200 мл хладка вода

25 г мая

2 с.л. зехтин

Сол

Мазнина за намазване на формата

4 домата

1 зелена чушка

1 жълта чушка

1 червена чушка

120 г черни маслини

2 скилидки чесън

1 с.л. риган

2 с.л. настъргано сирене peccorino

1 с.л. зехтинсол
  1. Стъпка 1
    Пресейте брашното на масата. По средата на купчината брашно, направете кладенче, поставете в него смачканата мая, добавете зехтина и щипка сол. Долейте водата и с ръце направете еднородна маса. След това поставете тестото в поръсен с брашно съд, поръсете с брашно и оставете за около 30 минути на топло място докато втаса.
  2. Стъпка 2
    Измитите чушки, изчистете от семките и нарежете на тънки ленти. След това заедно със счукания чесън запържете с 1 лъжица загрят зехтин, на слаб огън за 15 минути. Бланшираните домати се обелват почистват от семките и се нарязват. Маслините също се почистват от костилките. След това ги добавете към доматите и чушките, след което разбъркайте старателно плънката.
  3. Стъпка 3
    Добавете соса към месото. Подправете на вкус. Свалете от котлона.
  4. Стъпка 4
    Върху всяко парче тесто поставете порция плънка. Посипете с настърганото сирене, риган и напръскайте с малко зехтин. Запечете за 1520 минути в затоплена до 200 градуса фурна.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда