Пица с цветни чушки и маслини
Рецепта за малки пици с чушки – рецептата за тестото датира векове назад. В момента пицата е разпространена из целия свят от Аляска до крайбрежията на Австралия. В зависимост от вкуса пицата се сервира с тънко, средно или дебело тесто.
Достъпни
2 човек/души
60 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г брашно
200 мл хладка вода
25 г мая
2 с.л. зехтин
Сол
Мазнина за намазване на формата
4 домата
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 червена чушка
120 г черни маслини
2 скилидки чесън
1 с.л. риган
2 с.л. настъргано сирене peccorino
1 с.л. зехтинсол
200 мл хладка вода
25 г мая
2 с.л. зехтин
Сол
Мазнина за намазване на формата
4 домата
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 червена чушка
120 г черни маслини
2 скилидки чесън
1 с.л. риган
2 с.л. настъргано сирене peccorino
1 с.л. зехтинсол
Съставки за 2човек/души
400 г брашно
200 мл хладка вода
25 г мая
2 с.л. зехтин
Сол
Мазнина за намазване на формата
4 домата
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 червена чушка
120 г черни маслини
2 скилидки чесън
1 с.л. риган
2 с.л. настъргано сирене peccorino
1 с.л. зехтинсол
200 мл хладка вода
25 г мая
2 с.л. зехтин
Сол
Мазнина за намазване на формата
4 домата
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 червена чушка
120 г черни маслини
2 скилидки чесън
1 с.л. риган
2 с.л. настъргано сирене peccorino
1 с.л. зехтинсол
- Стъпка 1Пресейте брашното на масата. По средата на купчината брашно, направете кладенче, поставете в него смачканата мая, добавете зехтина и щипка сол. Долейте водата и с ръце направете еднородна маса. След това поставете тестото в поръсен с брашно съд, поръсете с брашно и оставете за около 30 минути на топло място докато втаса.
- Стъпка 2Измитите чушки, изчистете от семките и нарежете на тънки ленти. След това заедно със счукания чесън запържете с 1 лъжица загрят зехтин, на слаб огън за 15 минути. Бланшираните домати се обелват почистват от семките и се нарязват. Маслините също се почистват от костилките. След това ги добавете към доматите и чушките, след което разбъркайте старателно плънката.
- Стъпка 3Разделете тестото на 4 равни парчета. От всяко парче оформете кръгло парче, след това поставете върху намазана със зехтин алуминиева форма.
- Стъпка 4Върху всяко парче тесто поставете порция плънка. Посипете с настърганото сирене, риган и напръскайте с малко зехтин. Запечете за 1520 минути в затоплена до 200 градуса фурна.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Салата от елда, тиква и сирене
Изберете тази рецепта за един богат на хранителни вещества обяд.
Ризото с елда, тиква и гъби
Вкусно и лесно за приготвяне! Нова рецепта със Зърнени храни Bonduelle.
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle
Открийте също...