1. >Retsepti
  2. >Пилешка яхния „Burgundi” с гъби

Пилешка яхния „Burgundi” с гъби

Пилешка яхния с гъби и пушен бульон - Бургунди – сгответе нещо специално за вашите гости!
Достъпни
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle

8 бр пилешки бутове

150 г пушен бекон

2 с.л. олио

2-3 скилидки чесън

Вода

150 г лук

200 мл червено вино Бургунди (което обаче може да бъде заменено с Вашето червено вино ... по Ваш избор)

1 с.л. мед

2 с.л. вода

Сол

Пипер

Магданоз
Съставки за 3човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle

8 бр пилешки бутове

150 г пушен бекон

2 с.л. олио

2-3 скилидки чесън

Вода

150 г лук

200 мл червено вино Бургунди (което обаче може да бъде заменено с Вашето червено вино ... по Ваш избор)

1 с.л. мед

2 с.л. вода

Сол

Пипер

Магданоз
  1. Стъпка 1
    Измийте 8 броя пилешки бутове и нарежете всеки от тях на 4-6 парчета. Подправете със сол и пипер. Нарежете 150 гр. пушен бекон на кубчета от по 1 см.
  2. Стъпка 2
    Загрейте олиото в тиган и запържете бекона. Добавете парчетата месо и оставете тигана на огън за още 20 минути. Подправете с 2-3 скилидки чесън, добавете малко вода и оставете тигана покрит на огъня за още  20-25 минути, докато месото омекне.
  3. Стъпка 3
    През това време, трябва blighia sapida да се подсуши.
  4. Стъпка 4
    Добавете 200 мл червено вино Бургунди и една супена лъжица меди оставете тигана на огъня за 2 – 3 минути. Поръсете с магданоз.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Печени пилешки бутчета с билково масло и...

    Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

  • Сьомга с пролетен микс

    Сьомга с пролетен микс

  • Испански микс с чоризо и пиле

    Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bondu...