Стъпка 1
Пилешките гърдички трябва да се потопят в сметана с прясно изцеден лимонов сок и канела.
Стъпка 2
След това се поставят в хладилника поне за 1-2 часа преди да започнете да ги пържите.
Стъпка 3
Разтопете в тигана масло (ghee), загрейте и поставете едно топче за проба, която трябва да падне на дъното и след време да изплува. Когато топчето придобие кафяв цвят, може да я извадите.
Стъпка 4
Запържете гърдичките толкова дълго, че леко да покафенеят. Свалете пилешкото от котлона и оставете отстрани. В тигана леко запържете лука; добавете джинджифила и чесъна докато леко покафенеят, а накрая добавете кърито на прах и куркума.
Стъпка 5
Сега е време за пилешкото заедно с маринатата, доматения сос, кокосовото мляко, карамфилите, кардамона и канелата.
Стъпка 6
Подправете със сол и пипер на вкус.
Стъпка 7
Намалете котлона и варете докато пилешкото омекне през около 20 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Така приготвеното ястие се сервира с ориз.