1. >Retsepti
  2. >Пилешко къри по Индийски

Пилешко къри по Индийски

Easy
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 бр. големи пилешки гърди

1 лъжица олио

2 глави лук дребно нарязани

1 лъжичка дребно нарязан пресен джинджифил

2 лъжички счукан чесън

2 лъжички куркума

1 лъжичка къри на прах

Пипер

Сол

400 мл доматен сос

200 мл кокосово мляко

5 зърна карамфил

3 зърна кардамон

1 канела
Съставки за 4човек/души
2 бр. големи пилешки гърди

1 лъжица олио

2 глави лук дребно нарязани

1 лъжичка дребно нарязан пресен джинджифил

2 лъжички счукан чесън

2 лъжички куркума

1 лъжичка къри на прах

Пипер

Сол

400 мл доматен сос

200 мл кокосово мляко

5 зърна карамфил

3 зърна кардамон

1 канела
  1. Стъпка 1
    Пилешките гърдички трябва да се потопят в сметана с прясно изцеден лимонов сок и канела.
  2. Стъпка 2
    След това се поставят в хладилника поне за 1-2 часа преди да започнете да ги пържите.
  3. Стъпка 3
    Разтопете в тигана масло (ghee), загрейте и поставете едно топче за проба, която трябва да падне на дъното и след време да изплува. Когато топчето придобие кафяв цвят, може да я извадите.
  4. Стъпка 4
    Запържете гърдичките толкова дълго, че леко да покафенеят. Свалете пилешкото от котлона и оставете отстрани.  В тигана леко запържете лука; добавете джинджифила и чесъна докато леко покафенеят, а накрая добавете кърито на прах и куркума.
  5. Стъпка 5
    Сега е време за пилешкото заедно с маринатата, доматения сос, кокосовото мляко, карамфилите, кардамона и канелата.
  6. Стъпка 6
    Подправете със сол и пипер на вкус.
  7. Стъпка 7
    Намалете котлона и варете докато пилешкото омекне през около 20 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Така приготвеното ястие се сервира с ориз.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда