1. >Retsepti
  2. >Пълнена тиква с цели гъби

Пълнена тиква с цели гъби

Accessible
2 човек/души
45 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г цели гъби Bonduelle

1 тиква

3 картофа

1 червена капия

1 глава лук

200 г бейби спанак

3-4 чаши зеленчуков бульон

4 с.л. Доматено пюре

1 връзка копър

1 връзка свеж кориандър

няколко листа магданоз

3 с.л. зехтин

сол, пипер
Съставки за 2човек/души
400 г цели гъби Bonduelle

1 тиква

3 картофа

1 червена капия

1 глава лук

200 г бейби спанак

3-4 чаши зеленчуков бульон

4 с.л. Доматено пюре

1 връзка копър

1 връзка свеж кориандър

няколко листа магданоз

3 с.л. зехтин

сол, пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете с назъбен нож картофите на големи кубчета, капията на резени, лука на кръгчета и наситнете копъра.
  2. Стъпка 2
    Разбъркайте в тиган с малко зехтин лука и капията, добавете картофите, кориандъра, зеленчуковия бульон и отцедените от излишната вода гъби. Овкусете със сол и пипер на вкус и оставете да ври за около 15 минути.
  3. Стъпка 3
    Нагорещихме тиган с малко мазнина и добавихме едновременно лука, пипера, целината и моркова. Оставихме да къкрят, а след това прибавихме и зеленчуковия бульон.
  4. Стъпка 4
    Отрежете горния край на тиквата с голям назъбен нож. Отстранете семките и вътрешността на тиквата с лъжица. Положете в нея легло от бейби спанака, след това яхнията от картофи и гъби. Печете във фурната за около 1520 минути на 150°C.
Съвет за готвене, заглавие
Хелоуин е! Развихрете въображението си с плашещо пиршество, което ще накара любимите ви хора да крещят с наслада.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда