Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Пълнена тиква с цели гъби
Accessible
2 човек/души
45 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г цели гъби Bonduelle
1 тиква
3 картофа
1 червена капия
1 глава лук
200 г бейби спанак
3-4 чаши зеленчуков бульон
4 с.л. Доматено пюре
1 връзка копър
1 връзка свеж кориандър
няколко листа магданоз
3 с.л. зехтин
сол, пипер
Съставки за 2човек/души
400 г цели гъби Bonduelle
1 тиква
3 картофа
1 червена капия
1 глава лук
200 г бейби спанак
3-4 чаши зеленчуков бульон
4 с.л. Доматено пюре
1 връзка копър
1 връзка свеж кориандър
няколко листа магданоз
3 с.л. зехтин
сол, пипер
Стъпка 1
Нарежете с назъбен нож картофите на големи кубчета, капията на резени, лука на кръгчета и наситнете копъра.
Стъпка 2
Разбъркайте в тиган с малко зехтин лука и капията, добавете картофите, кориандъра, зеленчуковия бульон и отцедените от излишната вода гъби. Овкусете със сол и пипер на вкус и оставете да ври за около 15 минути.
Стъпка 3
Нагорещихме тиган с малко мазнина и добавихме едновременно лука, пипера, целината и моркова. Оставихме да къкрят, а след това прибавихме и зеленчуковия бульон.
Стъпка 4
Отрежете горния край на тиквата с голям назъбен нож. Отстранете семките и вътрешността на тиквата с лъжица. Положете в нея легло от бейби спанака, след това яхнията от картофи и гъби. Печете във фурната за около 1520 минути на 150°C.
Съвет за готвене, заглавие
Хелоуин е! Развихрете въображението си с плашещо пиршество, което ще накара любимите ви хора да крещят с наслада.