Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Пържени летящи риби
Рецепта за пържени летящи риби, ястие от карибската кухня. Особено популярно е в Тобаго, където е сервирано в ресторанти и хотели.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 яйца
1 чаша брашно
2 чаши смлян лук или пресен лук
2 лъжици смлян магданоз
1 лъжичка сушена мащерка
1 лъжичка смлени листа целина
1 лъжичка сос Worcestershire
прясно смлян черен пипер
сол на вкус
1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)
растително олио за пържене
Съставки за 4човек/души
2 яйца
1 чаша брашно
2 чаши смлян лук или пресен лук
2 лъжици смлян магданоз
1 лъжичка сушена мащерка
1 лъжичка смлени листа целина
1 лъжичка сос Worcestershire
прясно смлян черен пипер
сол на вкус
1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)
растително олио за пържене
Стъпка 1
Смесете всички продукти с изключение на рибата и олиото за да замесите тесто. Добре разбъркайте.
Стъпка 2
Добавете рибата и оставете за 30 мин.
Стъпка 3
Ако сте добавили и семките на лютите чушки, то тогава вашата марината е станала още попикантна. За да избегнете контакт с очите, сложете си или ръкавици или втрийте сместа с помощта на шпатула, така че кожата ви да няма пряк досег с маринатата.
Маринатата трябва хубаво да бъде втрита в пилешките гърди, особено в разрезите, които направихме порано. Крилцата също трябва хубаво да бъдат оваляни.
Съвет за готвене, заглавие
Начин на сервиране: Сервирайте с татарски сос и избран горещ сос.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Свинско с мексикански сос
Направете времето, което прекарвате със семейството си, незабравимо вкусно!
Супа пролетен микс
Нова супа за вас!
Печени пилешки бутчета с билково масло и...
Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски