Пържени летящи риби

Рецепта за пържени летящи риби, ястие от карибската кухня. Особено популярно е в Тобаго, където е сервирано в ресторанти и хотели.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 яйца

1 чаша брашно

2 чаши смлян лук или пресен лук

2 лъжици смлян магданоз

1 лъжичка сушена мащерка

1 лъжичка смлени листа целина

1 лъжичка сос Worcestershire

прясно смлян черен пипер

сол на вкус

1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)

растително олио за пържене
Съставки за 4човек/души
2 яйца

1 чаша брашно

2 чаши смлян лук или пресен лук

2 лъжици смлян магданоз

1 лъжичка сушена мащерка

1 лъжичка смлени листа целина

1 лъжичка сос Worcestershire

прясно смлян черен пипер

сол на вкус

1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)

растително олио за пържене
  1. Стъпка 1
    Смесете всички продукти с изключение на рибата и олиото за да замесите тесто. Добре разбъркайте.
  2. Стъпка 2
    Добавете рибата и оставете за 30 мин.
  3. Стъпка 3
    Извадете рибата и пържете на силен котлон докато цялата покафенее.
Съвет за готвене, заглавие
Начин на сервиране: Сервирайте с татарски сос и избран горещ сос.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Свинско с мексикански сос

    Направете времето, което прекарвате със семейството си, незабравимо вкусно!

  • Супа пролетен микс

    Нова супа за вас!

  • Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

    Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски