1. >Retsepti
  2. >Пролетен киш с гъби, броколи и шунка

Пролетен киш с гъби, броколи и шунка

Перфектният избор за съботен брънч
Лесни
8 човек/души
40 мин
Съставки
за 8 човек/души
560 г (2 буркана) нарязани гъби Bonduelle

400 г брашно

5 яйца

сол

125 г масло

50 мл вода

200 г броколи

150 г шунка

400 мл сметана за готвене
Съставки за 8човек/души
560 г (2 буркана) нарязани гъби Bonduelle

400 г брашно

5 яйца

сол

125 г масло

50 мл вода

200 г броколи

150 г шунка

400 мл сметана за готвене
  1. Стъпка 1
    Забърква се тесто от брашното, 1 яйце, солта, маслото и водата. След това хубаво се разточва.
  2. Стъпка 2
    Разточеното и меко тесто се полага върху тавичка за печене, като внимателно с нож се изрязват онези части, които излизат извън формата на тавата.
  3. Стъпка 3
    Загрейте пролетните зеленчуци в тиган с малко масло, овкусете със сол и пипер и оставете да ври за 34 минути.
  4. Стъпка 4
    Равномерно разпределяте сместа, като разклащате леко тавата, след което печете на силно загрята фурна, докато видимо кишът не е готов около 30 минути.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда