1. >Retsepti
  2. >Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски
Достъпни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 опаковка зеленчуци по селски

 

600 г  долни пилешки бутчета

 

40 г меко масло

 

2 с.л. ситно нарязана  мащерка

 

2 с.л. ситно нарязан розмарин

 

2 с.л. зехтин

 

Сол и черен пипер на вкус

 
Съставки за 2човек/души
1 опаковка зеленчуци по селски

 

600 г  долни пилешки бутчета

 

40 г меко масло

 

2 с.л. ситно нарязана  мащерка

 

2 с.л. ситно нарязан розмарин

 

2 с.л. зехтин

 

Сол и черен пипер на вкус

 
  1. Стъпка 1
    Извадете пилето за 30 минути на стайна температура. В купа сложете маслото и добавете ситно нарязаните билки. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре.   
  2. Стъпка 2
    С пръсти внимателно отделете кожата на бутчетата и под нея сложете малко от овкусеното масло. Разнесете маслото добре по цялото бутче и сложете в тава покрита с хартия за печене.   
  3. Стъпка 3
    Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете няколко парчета пилешко филе.   
  4. Стъпка 4
    Извадете месото от фурната и оставете да се охлади, а през това време пригответе зеленчуците.   
  5. Стъпка 5
    Загрейте зехтина в широк тиган и изсипете съдържанието на пакета. Разбъркайте, покрийте с капак и  гответе 34 минути. Махнете капака, посолете и подправете с черен пипер и гответе още около 5 минути.   
  6. Стъпка 6
    Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете от изпеченото месо. Поднесете веднага.   
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Сьомга с пролетен микс

    Сьомга с пролетен микс

  • Испански микс с чоризо и пиле

    Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bondu...

  • Поширани яйца със зелен фасул и ечемик

    Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle