Стъпка 1
Извадете пилето за 30 минути на стайна температура. В купа сложете маслото и добавете ситно нарязаните билки. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Стъпка 2
С пръсти внимателно отделете кожата на бутчетата и под нея сложете малко от овкусеното масло. Разнесете маслото добре по цялото бутче и сложете в тава покрита с хартия за печене.
Стъпка 3
Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете няколко парчета пилешко филе.
Стъпка 4
Извадете месото от фурната и оставете да се охлади, а през това време пригответе зеленчуците.
Стъпка 5
Загрейте зехтина в широк тиган и изсипете съдържанието на пакета. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 34 минути. Махнете капака, посолете и подправете с черен пипер и гответе още около 5 минути.
Стъпка 6
Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете от изпеченото месо. Поднесете веднага.