1. >Retsepti
  2. >Печено телешко филе - svickova

Печено телешко филе - svickova

Accessible
3 човек/души
60 мин
Съставки
за 3 човек/души
0,6 кг телешко филе

60 гр. сланина

2 глави лук

0,5 целина

2 моркова

2 стръка магданоз

0,25 л бульон

0,25 л сметана

0,25 чаша брашно

2 лъжици масло

Черен пипер на вкус

Сол на вкус

Дафинов лист на вкус

Бахар на вкус
Съставки за 3човек/души
0,6 кг телешко филе

60 гр. сланина

2 глави лук

0,5 целина

2 моркова

2 стръка магданоз

0,25 л бульон

0,25 л сметана

0,25 чаша брашно

2 лъжици масло

Черен пипер на вкус

Сол на вкус

Дафинов лист на вкус

Бахар на вкус
  1. Стъпка 1
    Натрийте филето със солта и черния пипер и запържете леко от двете страни с разтопената сланина, след което свалете филето от тигана.
  2. Стъпка 2
    Нарежете зеленчуците на кубчета и запържете за кратко с подправките в мазнината от филето.
  3. Стъпка 3
    Оставете размесената смес и изчакайте 0,5 часа.
  4. Стъпка 4
    Пече се около 15 20 минути при температура 180 – 190 градуса, след което месото се обръща да се изпече от другата страна.
  5. Стъпка 5
    След 1520 минути добавете към месото и зеленчуците бульона и печете още 15 20 минути.
  6. Стъпка 6
    След изпичане на месото, го нарежете на парчета.
  7. Стъпка 7
    Отцедете соса (или пасирайте до еднородна маса) и сгъстете със сметана и брашно.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте месото с knedliki, полейте всичко с приготвения сос.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда