Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Палачинки ала Гундел
Рецепта за палачинки ала Гундел. Палачинките ала Гундел това са най-известните унгарски палачинки.
Достъпни
3 човек/души
60 мин
Съставки
за 3 човек/души
2 яйца
1 чаша брашно
1 чаша мляко
1 чаша вода
Щипка сол
1 чаша орехи
¼ чаша стафиди
¼ чаша портокалови корички
½ чаша пудра захар
½ чаша сладка сметана
¼ чаша ромканела на вкус
½ чаша сладка сметана - сладкарска
1 черен шоколад
Ром на вкус
Ванилова захар на вкус
Съставки за 3човек/души
2 яйца
1 чаша брашно
1 чаша мляко
1 чаша вода
Щипка сол
1 чаша орехи
¼ чаша стафиди
¼ чаша портокалови корички
½ чаша пудра захар
½ чаша сладка сметана
¼ чаша ромканела на вкус
½ чаша сладка сметана - сладкарска
1 черен шоколад
Ром на вкус
Ванилова захар на вкус
Стъпка 1
Палачинки: яйцата с млякото, водата, брашното и солта се разбиват в купа докато придобият консистенцията на сметана. Върху загрят тиган се налива от сместа с черпак, разнася се из целия тиган и след изпържването от едната страна деликатно се обръща на другата. Изпържените палачинки се нареждат една върху друга върху чиния – по-дълго време поддържат влага и топлина.
Стъпка 2
Пълнеж: подгрейте сметаната, добавете към нея всички съставки и внимателно объркайте. Хубаво е ден преди да приготвяте палачинките на накиснете в ром стафидите и портокаловите корички, това ще придаде на пълнежа изключителен аромат.
Стъпка 3
Добавете доматите, солта и чушка на вкус. Задушете за 15 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Всяка палачинка намажете с пълнежа, завийте на руло или сгънете на триъгълник. Наредете върху чиния и полейте със соса. Може да декорирате с бита сметана и с лист босилек или мента.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Салата от елда, тиква и сирене
Изберете тази рецепта за един богат на хранителни вещества обяд.
Ризото с елда, тиква и гъби
Вкусно и лесно за приготвяне! Нова рецепта със Зърнени храни Bonduelle.