Пухкави палачинки с царевица, шунка и аспержи
Специално ястие, което ще очарова близките ви
Достъпни
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (340 г) Био царевица Bonduelle
10 резенчета пражка шунка
4 яйца
250 г брашно
450 мл мляко
300 г сирене фета
100 г козе сирене
100 г масло
3 с.л. сметана
4 с.л.зехтин
1 с.л. балсамов оцет
10 зелени аспержи
1/2 радичио
1 връзка пресен лук
10 листа пресен босилек
1 шепа рукула
1 шепа листа от валериана
подправки
сол и пипер на вкус
10 резенчета пражка шунка
4 яйца
250 г брашно
450 мл мляко
300 г сирене фета
100 г козе сирене
100 г масло
3 с.л. сметана
4 с.л.зехтин
1 с.л. балсамов оцет
10 зелени аспержи
1/2 радичио
1 връзка пресен лук
10 листа пресен босилек
1 шепа рукула
1 шепа листа от валериана
подправки
сол и пипер на вкус
Съставки за 2човек/души
1 консерва (340 г) Био царевица Bonduelle
10 резенчета пражка шунка
4 яйца
250 г брашно
450 мл мляко
300 г сирене фета
100 г козе сирене
100 г масло
3 с.л. сметана
4 с.л.зехтин
1 с.л. балсамов оцет
10 зелени аспержи
1/2 радичио
1 връзка пресен лук
10 листа пресен босилек
1 шепа рукула
1 шепа листа от валериана
подправки
сол и пипер на вкус
10 резенчета пражка шунка
4 яйца
250 г брашно
450 мл мляко
300 г сирене фета
100 г козе сирене
100 г масло
3 с.л. сметана
4 с.л.зехтин
1 с.л. балсамов оцет
10 зелени аспержи
1/2 радичио
1 връзка пресен лук
10 листа пресен босилек
1 шепа рукула
1 шепа листа от валериана
подправки
сол и пипер на вкус
- Стъпка 1Подгответе сместа за палачинките от 4 разбити яйца, брашно, мляко и накрая добавете био царевицата, предварително отцедена. Подправете с ароматни подправки. Замесете леко тестото, така че да останат цели зърна царевица.
- Стъпка 2За плънката на палачинките настържете козето и фета сиренето на едро ренде. Добавете мекото масло, държано на стайна температура, нарязания пресен лук, фино нарязаната валериана, пресния босилек, ароматни подправки и малко сметана. Цялата смес се блендира докато стане гладка.
- Стъпка 3Сипете в тиган 2 с.л. зехтин и изсипете чесъна, морковите, чушката, целината и гъбите едно по едно и ги запържете добре. Добавете бульона и подправете със сол и пипер и оставете да заври за 3 минути, след което добавете скаридите.
- Стъпка 4Поднесете палачинките върху микса от салати приготвен от рукула, радичио и царевица, с дресинг от зехтин, баласамов оцет, сол и пипер.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle
Пиле с боб и царевица в мексикански сос
Идея за мексиканска рецепта за любителите на пикантните ястия. Зеленчуковият микс MEXICANA Червен фасул с царевица в сос чили от Bonduelle представлява идеална основа за много мексикански ястия.
Тост с авокадо и царевица
Здравословно предястие за един обилен обяд!
Открийте също...