Патица по пекински
Патицата по пекински – това е най-известното ястие от китайската кухня, сервирана не само в ресторантите в Пекин, но и по цял свят. Месото на патиците отглеждани близо до Пекин е много вкусно. Процесът на приготвяне на патицата е много сложен. Патицата се намазва с меласа, напомпва се с въздух и се пълни с вряща вода. Пече се върху огън от смес на дърва от различни плодови дървета.
Изискани
4 човек/души
255 мин
Съставки
за 4 човек/души
Патица:
1 патица (около 2 кг)
2 лъжици соев сос
2 ½ лъжици кафява захар
1 лъжица винен оцет
12 главички зелен лук
1 краставица
Сос Hoisin:
250 г конфитюр от сливи
3 лъжици соев сос
1 лъжица шери
Канела
Люта смляна чушка
Джинджифил на прах
Хляб мандарин (палачинки):
4 чаши брашно
1 ¼ чаша вряла вода
2 лъжици олио
Щипка сол
1 патица (около 2 кг)
2 лъжици соев сос
2 ½ лъжици кафява захар
1 лъжица винен оцет
12 главички зелен лук
1 краставица
Сос Hoisin:
250 г конфитюр от сливи
3 лъжици соев сос
1 лъжица шери
Канела
Люта смляна чушка
Джинджифил на прах
Хляб мандарин (палачинки):
4 чаши брашно
1 ¼ чаша вряла вода
2 лъжици олио
Щипка сол
Съставки за 4човек/души
Патица:
1 патица (около 2 кг)
2 лъжици соев сос
2 ½ лъжици кафява захар
1 лъжица винен оцет
12 главички зелен лук
1 краставица
Сос Hoisin:
250 г конфитюр от сливи
3 лъжици соев сос
1 лъжица шери
Канела
Люта смляна чушка
Джинджифил на прах
Хляб мандарин (палачинки):
4 чаши брашно
1 ¼ чаша вряла вода
2 лъжици олио
Щипка сол
1 патица (около 2 кг)
2 лъжици соев сос
2 ½ лъжици кафява захар
1 лъжица винен оцет
12 главички зелен лук
1 краставица
Сос Hoisin:
250 г конфитюр от сливи
3 лъжици соев сос
1 лъжица шери
Канела
Люта смляна чушка
Джинджифил на прах
Хляб мандарин (палачинки):
4 чаши брашно
1 ¼ чаша вряла вода
2 лъжици олио
Щипка сол
- Стъпка 1Поставете патицата за 3 минути в кипяща вода. Извадете, подсушете и закачете за през нощта за да изсъхне.
- Стъпка 2Разбъркайте соевия сос, кафявата захар и винения оцет. След това натъркайте патицата и я закачете за още 4 часа.
- Стъпка 3Загрейте фурната до температура 190ºC, поставете патицата върху пергаментна хартия, отдолу поставете тавичка с вода. Печете 30минути. Намалете температурата до 150ºC и печете още 1 час.
- Стъпка 4Хляб мандарин: смесете брашното и солта, добавете водата и омесете тесто. Оставете под капак за 15 минути. Оформете от тестото руло с диаметър 5 см, а след това го нарежете на кръгчета с дебелина 1 см. Всяко кръгче да се разточи на кръг с диаметър 8 см. Едната страна на всяка палачинка намажете с олио и след това ги съединете по две с намазаната страна навътре. След това разточете на кръг с диаметър 15 см. Палачинките се пържат в загрят тиган около 1 минута, внимавайки да не ги изгорите. Сгънете на две и ги поддържайте топли по време на приготвяне на патицата.
- Стъпка 5Сос: хубаво разбъркайте соевия сос, конфитюра, шерито и подправките. Загрейте на тиган бъркайте непрестанно. Охладете, а след това оставете в хладилника.
- Стъпка 6Зеленият лук и краставицата нарежете на ленти.
- Стъпка 7Опечената патица нарежете на филийки. Наредете по няколко върху палачинките, заедно с няколко лентички краставица и зелен лук, а също така лъжичка сливов сос.
Съвет за готвене, заглавие
Навийте палачинките на руло и консумирайте държейки с ръце.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Модерни кюфтенца с кисели краставички
Класическите кюфтенца могат да бъдат приготвени по нов начин!
Патешки бутчета с пролетни зеленчуци
Цветна мозайка и впечатляващо ястие
Крем супа от грах с крокети от прошуто
Сервирана топла, крем супата от грах е истински деликатес за цялото семейство
Открийте също...