Паниран кашкавал - smazeny syr
Рецепта за паниран кашкавал – невероятно лесно за приготвяне предложение от чешката кухня. Чешката рецепта за пържен кашкавал в панировка, сервиран с пържени картофи и сос.
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г твърд кашкавал
1 яйце и галета за паниране
Сол
Черен пипер
Чушка
Олио или зехтин за пържене
1 яйце и галета за паниране
Сол
Черен пипер
Чушка
Олио или зехтин за пържене
Съставки за 2човек/души
400 г твърд кашкавал
1 яйце и галета за паниране
Сол
Черен пипер
Чушка
Олио или зехтин за пържене
1 яйце и галета за паниране
Сол
Черен пипер
Чушка
Олио или зехтин за пържене
- Стъпка 1Нарежете кашкавала на парчета с дебелина около 1 – 1,5 см
- Стъпка 2Разбийте яйцето с подправките
- Стъпка 3Потопете кашкавала в разбитото яйце с подправките и оваляйте в галета
- Стъпка 4Пържете няколко минути, за да може кашкавалът да стане мек, но да не се разтече в тигана.
- Стъпка 5Начин на сервиране:
- Стъпка 6Сервира се върху листо от зелена салата, с пържени картофи и сос по желание напр. татарски сос.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се върху листо от зелена салата, с пържени картофи и сос по желание -напр. татарски сос.
Открийте също...