Палачинки ала Гундел
Рецепта за палачинки ала Гундел. Палачинките ала Гундел това са най-известните унгарски палачинки.
Достъпни
3 човек/души
60 мин
Съставки
за 3 човек/души
2 яйца
1 чаша брашно
1 чаша мляко
1 чаша вода
Щипка сол
1 чаша орехи
¼ чаша стафиди
¼ чаша портокалови корички
½ чаша пудра захар
½ чаша сладка сметана
¼ чаша ромканела на вкус
½ чаша сладка сметана - сладкарска
1 черен шоколад
Ром на вкус
Ванилова захар на вкус
1 чаша брашно
1 чаша мляко
1 чаша вода
Щипка сол
1 чаша орехи
¼ чаша стафиди
¼ чаша портокалови корички
½ чаша пудра захар
½ чаша сладка сметана
¼ чаша ромканела на вкус
½ чаша сладка сметана - сладкарска
1 черен шоколад
Ром на вкус
Ванилова захар на вкус
Съставки за 3човек/души
2 яйца
1 чаша брашно
1 чаша мляко
1 чаша вода
Щипка сол
1 чаша орехи
¼ чаша стафиди
¼ чаша портокалови корички
½ чаша пудра захар
½ чаша сладка сметана
¼ чаша ромканела на вкус
½ чаша сладка сметана - сладкарска
1 черен шоколад
Ром на вкус
Ванилова захар на вкус
1 чаша брашно
1 чаша мляко
1 чаша вода
Щипка сол
1 чаша орехи
¼ чаша стафиди
¼ чаша портокалови корички
½ чаша пудра захар
½ чаша сладка сметана
¼ чаша ромканела на вкус
½ чаша сладка сметана - сладкарска
1 черен шоколад
Ром на вкус
Ванилова захар на вкус
- Стъпка 1Палачинки: яйцата с млякото, водата, брашното и солта се разбиват в купа докато придобият консистенцията на сметана. Върху загрят тиган се налива от сместа с черпак, разнася се из целия тиган и след изпържването от едната страна деликатно се обръща на другата. Изпържените палачинки се нареждат една върху друга върху чиния – по-дълго време поддържат влага и топлина.
- Стъпка 2Пълнеж: подгрейте сметаната, добавете към нея всички съставки и внимателно объркайте. Хубаво е ден преди да приготвяте палачинките на накиснете в ром стафидите и портокаловите корички, това ще придаде на пълнежа изключителен аромат.
- Стъпка 3Шоколадов топинг: загрейте сметаната на нисък котлон, добавяйки парчетата шоколад и ваниловата захар, до напълното разтопяване и получаване на еднородна смес, на края добавете 2-3 лъжици ром и внимателно разбъркайте.
Съвет за готвене, заглавие
Всяка палачинка намажете с пълнежа, завийте на руло или сгънете на триъгълник. Наредете върху чиния и полейте със соса. Може да декорирате с бита сметана и с лист босилек или мента.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Салата от елда, тиква и сирене
Изберете тази рецепта за един богат на хранителни вещества обяд.
Ризото с елда, тиква и гъби
Вкусно и лесно за приготвяне! Нова рецепта със Зърнени храни Bonduelle.
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle
Открийте също...