Паеля - Испанско ястие от Валенсия
Рецепта за паеля а ла Венеция – класическо ястие на народната испанска кухня, произлизащо от красивата Валенсия. Който поне веднъж е посетил плажовете на Валенсия ще иска със сигурност да прекара там и следващата си почивка ядейки вкусните ястия на испанската кухня. Наименованието на ястието произлиза от името на голям тиган, т.е. paellery, в който обикновено се приготвя паелята.
Изискани
6 човек/души
60 мин
Съставки
за 6 човек/души
750 г пилешко месо
500 г заешко месо
400 г ориз
250 г зелен фасул
200 г боб
100 г домати
50 мл олио
800 мл вода
1 лъжичка сладка чушка
Пипер
Сол
Шафран
500 г заешко месо
400 г ориз
250 г зелен фасул
200 г боб
100 г домати
50 мл олио
800 мл вода
1 лъжичка сладка чушка
Пипер
Сол
Шафран
Съставки за 6човек/души
750 г пилешко месо
500 г заешко месо
400 г ориз
250 г зелен фасул
200 г боб
100 г домати
50 мл олио
800 мл вода
1 лъжичка сладка чушка
Пипер
Сол
Шафран
500 г заешко месо
400 г ориз
250 г зелен фасул
200 г боб
100 г домати
50 мл олио
800 мл вода
1 лъжичка сладка чушка
Пипер
Сол
Шафран
- Стъпка 1Изплакнете белия, едър боб след това залейте със студена преварена вода и накиснете за 12 часа. Сварете в същата вода.
- Стъпка 2Измийте внимателно и нарежете на парчета пилешкото и заешкото месо. Изплакнете зеления фасул. Бланширайте измитите домати, обелете ги и нарежете на парчета.
- Стъпка 3Загрейте олиото в голям тиган, след това запържете пилешкото месо от всички страни. Към същото олио сложете парчетата заешко и също така запържете от всяка страна. Добавете зеленият фасул и пържете около 2-3 минути. Сложете боба и нарязаните домати. Добавете чушката и разбъркайте. Изсипете ориза бавно и бъркайте с дървена лъжица. Добавете шафрана и солта. Залейте с вода, оставете да заври и варете на нисък огън с капак. От този момент спрете да разбърквате.
- Стъпка 4Варете паелята не подълго от 1820 минути. Свалете от котлона и оставете за 5 минути, за да може да „узрее”.
Съвет за готвене, заглавие
Паелята се сервира с дървена лъжица. За декорация може да се използва четвърт лимон и магданоз. Ястието трябва винаги да се сервира на тиган.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Супа със зрял боб
Открийте рецептата за супа от бял боб на Bonduelle, богата на фибри и протеини, за балансирана диета.
Запечен боб с фенел, бекон и наденички
Изненадайте любимите си хора с вкусна рецепта за печен боб. Уникален вкус, предлаган от основни зеленчуци и пикантни наденички, в добавка с бекон.
Зелен и жълт фасул с грилована риба
Последователно, здравословно и вкусно, това е идеалното описание на рецептата, която предлагаме. Рибата тон, нискокалорична риба, заедно с гарнитура от зелен и жълт боб, може да ви осигури необходимите калории за обяд, като е идеалният избор за горещите летни дни.
Открийте също...