Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Mi Krop - пържени тайландски макарони с телешко и скариди
Easy
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
170 г оризов макарон
2 яйца
3 с.л. дребно нарязан маринован чесън
3 с.л. нарязан дребен лук
120 г свинско
120 г пресни скариди
3 чаши олио
1 домат
2 с.л. сок от тамаринд
2 с.л. сок от зелен лимон
2 с.л. захар
1 с.л. лимонена кора
1 с.л. рибен сос
Зелен луклюта чушка
½ чаша тофу на парчета
Съставки за 4човек/души
170 г оризов макарон
2 яйца
3 с.л. дребно нарязан маринован чесън
3 с.л. нарязан дребен лук
120 г свинско
120 г пресни скариди
3 чаши олио
1 домат
2 с.л. сок от тамаринд
2 с.л. сок от зелен лимон
2 с.л. захар
1 с.л. лимонена кора
1 с.л. рибен сос
Зелен луклюта чушка
½ чаша тофу на парчета
Стъпка 1
Загрейте 3 чаши олио. Натрошете оризовите макарони. Потопете не големи порции от макароните във врящото олио. Когато покафенеят веднага извадете. Готовите макарони поставете върху хартиена кърпа, за да се подсушат.
Стъпка 2
Разбийте яйцата с вилица, след това излейте във врящото олио. Извадете ги и ги нарежете на лентички.
Стъпка 3
Запържете леко лука нарязан на филийки с масло и долейте виното и оставете да поври.
Стъпка 4
Оставете част от олиото в тигана и запържете в него маринования чесън и лука.
Стъпка 5
Нарежете свинското и запържете.
Стъпка 6
Почистете, нарежете и запържете скаридите. Смесете и поставете в чиния всички компоненти освен тофуто.
Стъпка 7
Смесете всички съставки така, че консистенцията да създаде сос.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте макароните декорирани със зелен лук, люта чушка и тофу. Сосът се сервира в малки съдове, за да може всеки по време на хранене да полива ястието с него.