1. >Retsepti
  2. >Mi Krop - пържени тайландски макарони с телешко и скариди

Mi Krop - пържени тайландски макарони с телешко и скариди

Easy
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
170 г оризов макарон

2 яйца

3 с.л. дребно нарязан маринован чесън

3 с.л. нарязан дребен лук

120 г свинско

120 г пресни скариди

3 чаши олио

1 домат

2 с.л. сок от тамаринд

2 с.л. сок от зелен лимон

2 с.л. захар

1 с.л. лимонена кора

1 с.л. рибен сос

Зелен луклюта чушка

½ чаша тофу на парчета 
Съставки за 4човек/души
170 г оризов макарон

2 яйца

3 с.л. дребно нарязан маринован чесън

3 с.л. нарязан дребен лук

120 г свинско

120 г пресни скариди

3 чаши олио

1 домат

2 с.л. сок от тамаринд

2 с.л. сок от зелен лимон

2 с.л. захар

1 с.л. лимонена кора

1 с.л. рибен сос

Зелен луклюта чушка

½ чаша тофу на парчета 
  1. Стъпка 1
    Загрейте 3 чаши олио. Натрошете оризовите макарони. Потопете не големи порции от макароните във врящото олио. Когато покафенеят веднага извадете. Готовите макарони поставете върху хартиена кърпа, за да се подсушат.
  2. Стъпка 2
    Разбийте яйцата с вилица, след това излейте във врящото олио. Извадете ги и ги нарежете на лентички.
  3. Стъпка 3
    Запържете леко лука нарязан на филийки с масло и долейте виното и оставете да поври.
  4. Стъпка 4
    Оставете част от олиото в тигана и запържете в него маринования чесън и лука.
  5. Стъпка 5
    Нарежете свинското и запържете.
  6. Стъпка 6
    Почистете, нарежете и запържете скаридите. Смесете и поставете в чиния всички компоненти освен тофуто.
  7. Стъпка 7
    Смесете всички съставки така, че консистенцията да създаде сос.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте макароните декорирани със зелен лук, люта чушка и тофу. Сосът се сервира в малки съдове, за да може всеки по време на хранене да полива ястието с него.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда