Лечо – ястие от унгарската кухня
Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук. Сервира се към ястия с месо. Съществуват много модификации на тази рецепта взимайки под внимание добавката на месо, напр. нарязани на парчета наденица, която трансформира лечото в самостоятелно, засищащо ястие.
Лесни
3 човек/души
45 мин
Съставки
за 3 човек/души
1 кг чушки
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
Съставки за 3човек/души
1 кг чушки
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
- Стъпка 1Измийте чушките, почистете семките и нарежете на парчета или ленти. Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки парчета. Нарежете лука.
- Стъпка 2Загрейте мазнината на тиган и запържете лука. Добавете чушката, залейте всичко с вода, задушете за около 10 минути.
- Стъпка 3Добавете доматите, солта и чушка на вкус. Задушете за 15 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се топло като гарнитура към ястия от месо или като отделно ястие.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Салата с трицветна паста с яйца, царевица и маслини
Любителите на пастата ще се влюбят в тази рецепта. Вкусна и лесна за приготвяне, трицветната паста салата може да бъде идеална за офис обяд или за бърза вечеря на любимите ви хора.
Азиатска оризова салата
Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.
Свежа салата с царевица
Летният период винаги е свързан със свежи зеленчуци, които осигуряват прилив на енергия. Предложената от нас царевична салата ще ви осигури необходимите в горещите дни прием на фибри и витамини.
Открийте също...