Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци
Рецептата за лазаня – едно от най-известните италиански ястия. Италианската запеканка с паста, мляно месо и зеленчуци.
Изискани
4 човек/души
120 мин
Съставки
за 4 човек/души
3 консерви домати
1 консерва доматен концентрат
1 тиквичка
1 патладжан
2 средни глави лук
3 скилидки чесън
2 чушки
500 г мляно месо
500 г италианско сирене (пармезан или друго)
250 г кашкавал
2 лъжици масло
4 лъжици брашно
2 чаши мляко
Стрито индийско орехче
Босилек
Риган
Пипер
Сол
Малко чушка на прах
Масло за намазване на формите и огнеупорните съдове
1 консерва доматен концентрат
1 тиквичка
1 патладжан
2 средни глави лук
3 скилидки чесън
2 чушки
500 г мляно месо
500 г италианско сирене (пармезан или друго)
250 г кашкавал
2 лъжици масло
4 лъжици брашно
2 чаши мляко
Стрито индийско орехче
Босилек
Риган
Пипер
Сол
Малко чушка на прах
Масло за намазване на формите и огнеупорните съдове
Съставки за 4човек/души
3 консерви домати
1 консерва доматен концентрат
1 тиквичка
1 патладжан
2 средни глави лук
3 скилидки чесън
2 чушки
500 г мляно месо
500 г италианско сирене (пармезан или друго)
250 г кашкавал
2 лъжици масло
4 лъжици брашно
2 чаши мляко
Стрито индийско орехче
Босилек
Риган
Пипер
Сол
Малко чушка на прах
Масло за намазване на формите и огнеупорните съдове
1 консерва доматен концентрат
1 тиквичка
1 патладжан
2 средни глави лук
3 скилидки чесън
2 чушки
500 г мляно месо
500 г италианско сирене (пармезан или друго)
250 г кашкавал
2 лъжици масло
4 лъжици брашно
2 чаши мляко
Стрито индийско орехче
Босилек
Риган
Пипер
Сол
Малко чушка на прах
Масло за намазване на формите и огнеупорните съдове
- Стъпка 1Варете пастата в леко осолена вода за около 5 минути докато леко омекне. После я извадете и наредете корите една до друга , за да не се слепят.
- Стъпка 2Накрая добавете счукания чесън и запържете за кратко, след което добавете всичко към соса.
- Стъпка 3Добавете соса към месото. Подправете на вкус. Свалете от котлона.
- Стъпка 4Разтопете в тенджера маслото и прибавете брашното. Запържете всичко, докато брашното започне да става бяло, а след това докато бъркате добавете млякото към получената консистенция на гъста сметана. Добавете сиренето и варете до момента, в който то се разтопи.
- Стъпка 5Вътрешната част на огнеупорния съд се намазва с масло. На дъното се нареждат поред: лист лазаня, върху него сос бешамел, плънка с месо, посипва се с част от кашкавала и след това се повтаря до изчерпване на продуктите.
- Стъпка 6Печете около 30 минути при температура 190°C.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Крем супа от тиква със скариди
Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.
Буда купичка
Bonduelle посреща лятото със свежа рецепта, богата на зеленчуков протеин и перфектна за топлия сезон.
Сьомга с пролетен микс
Сьомга с пролетен микс
Открийте също...