1. >Retsepti
  2. >Яхния с гъби, картофи и къри

Яхния с гъби, картофи и къри

Accessible
4 човек/души
50 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 буркана (560 г) цели гъби Bonduelle

2 картофа

2 патладжана

2 глави червен лук

500 мл бадемово мляко

1 л вода

3 с.л. дижонска горчица

3 с.л. доматена паста

3 с.л. зехтин

2 с.л. паста къри

пресен кориандър

салвия

1 ч.л. къри на прах

2 бр. звездовиден анасон

стърготини черна сол

сол, пипер
Съставки за 4човек/души
2 буркана (560 г) цели гъби Bonduelle

2 картофа

2 патладжана

2 глави червен лук

500 мл бадемово мляко

1 л вода

3 с.л. дижонска горчица

3 с.л. доматена паста

3 с.л. зехтин

2 с.л. паста къри

пресен кориандър

салвия

1 ч.л. къри на прах

2 бр. звездовиден анасон

стърготини черна сол

сол, пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете на фино червения лук, а патладжана и картофите - на кубчета.
  2. Стъпка 2
    Загрейте червения лук в дълбок тиган с малко мазнина и после добавете патладжана, гъбите, картофите и 1л вода. Подправете със сол и пипер. Оставете да поврят за 10 минути или до готовност на картофите.
  3. Стъпка 3
    Разбийте добре 3те яйца в купа, добавете шунката, сиренето, чедъра, зеленчуците и сметаната.
Съвет за готвене, заглавие
Съвет: Поднесете, като поръсите с градински чай и люспи черна сол.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда