1. >Retsepti
  2. >Гъби с ориз на салата

Гъби с ориз на салата

Accessible
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle

10 г сушени манатарки

150 мл топла вода

200 г ориз за ризото

1 глава ситно нарязан лук

2 с.л. зехтин

1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз

Морска сол

Прясно смлян черен пипер

2 с.л. зехтин

Сока от 1 лимон

1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз

Морска сол

Прясно смлян черен пипер
Съставки за 3човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle

10 г сушени манатарки

150 мл топла вода

200 г ориз за ризото

1 глава ситно нарязан лук

2 с.л. зехтин

1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз

Морска сол

Прясно смлян черен пипер

2 с.л. зехтин

Сока от 1 лимон

1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз

Морска сол

Прясно смлян черен пипер
  1. Стъпка 1
    Накиснете нарязаните гъби за 10 мин. в съд с топла вода. Кипнете вода в голяма тенджера с малко сол. Добавете ориза за ризото и го варете 15-20 мин.
  2. Стъпка 2
    Изцедете ориза, след което го залейте с един чайник гореща вода, за да отнемете излишното количество скорбяла. Междувременно запържете лука на тих огън, докато стане прозрачен, без да покафенее.
  3. Стъпка 3
    Срежете лука на две парчета, след което го нарежете на ситно.
  4. Стъпка 4
    Разбъркайте добре всичко. Вземете една чиния и изсипете съставките за дресинга в него.
  5. Стъпка 5
    Разбъркайте добре всичко и изсипете върху ориза.
  6. Стъпка 6
    Овкусете цялата смес по ваш вкус с морска сол и прясно смлян черен пипер и оставете да се охлади.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте салатата студена.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда