1. >Retsepti
  2. >Гъбена супа с франзела

Гъбена супа с франзела

Accessible
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
485 г Нарязани гъби Bonduelle

1 праз

Половин глава лук

1 с.л. брашно

1 л пилешки бульон

10 мл сметана

Масло

Сол

Смлян черен пипер

1 франзела

6 с.л. печени кедрови ядки

1 зелена салата, измита и отцедена

150 г прясно козе сирене, на парченца

Зехтин

Шери оцет

Сос „Табаско”

Черен пипер
Съставки за 3човек/души
485 г Нарязани гъби Bonduelle

1 праз

Половин глава лук

1 с.л. брашно

1 л пилешки бульон

10 мл сметана

Масло

Сол

Смлян черен пипер

1 франзела

6 с.л. печени кедрови ядки

1 зелена салата, измита и отцедена

150 г прясно козе сирене, на парченца

Зехтин

Шери оцет

Сос „Табаско”

Черен пипер
  1. Стъпка 1
    Това е едно обикновено, но много оригинално ястие, което се сервира по специален начин. Направете го изключително като добавите смес от гъби и една скилидка чесън. Един невероятен сюрприз, който да поднесете!
  2. Стъпка 2
    Остранете зелената част на праза и нарежете бялата част на кръгчета. Нарежете лука на пръстени. Разтопете малко масло в една тенджерка и леко запържете праза и лука
  3. Стъпка 3
    Начин на приготвяне
  4. Стъпка 4
    Добавете останалото количество нарязани гъби към дресинга. Нарежете зелената салата на ивици и я объркайте с печените кедрови ядки и дресинга.
  5. Стъпка 5
    Разбийте супата с миксер до получаване на кремообразна смес. Изсипете супата в 4 дълбоки чинии. Ако желаете можете да добавите малко разбита сметана. Добавете няколко гъби в супата. Гарнирайте препечените филийки франзела със салата и ги поставете в края на чинията, като единият им край трябва да бъде потопен в супата.
Съвет за готвене, заглавие
Поднесете веднага след приготвяне.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда