1. >Retsepti
  2. >Говеждо филе върху спаначено канапе

Говеждо филе върху спаначено канапе

Elaborated
1 човек/души
30 мин
Съставки
за 1 човек/души
180 г рязан спанак Bonduelle

200 г говеждо

3 бр. тигрови скариди

30 г масло

20 г сладко кисел сос

10 г пармезан

4 чери домата

10 мл бяло вино

1 филия тостерен хляб

малко лимон

1 клонка розмарин

кълнове от репички

едра сол
Съставки за 1 човек/души
180 г рязан спанак Bonduelle

200 г говеждо

3 бр. тигрови скариди

30 г масло

20 г сладко кисел сос

10 г пармезан

4 чери домата

10 мл бяло вино

1 филия тостерен хляб

малко лимон

1 клонка розмарин

кълнове от репички

едра сол
  1. Стъпка 1
    Първо обелете скаридите, като запазите главите за по-добър външен вид и вкус. След това овкусете със сол говеждото, което трябва да бъде ичмито и зичистено, за да бъде крехко и сочно. Запържете го с олио, бяло вино и разтопено масло и добавете клонката розмарин, така че да запази вкуса си. Приготвяйте всяка част в продължение на 3 минути, докато се получи ръждив цвят.
  2. Стъпка 2
    След това добавете скаридите, малко масло и оставете алкохолните пари да излязат. Можете също така да поръсите с половин лимонов сок. След това го поставете във фурната заедно с чери домата, в зависимост от това как искате да приготвите говеждо (недопечено, средно или добре изпечено).
  3. Стъпка 3
    Нарежете пуешките гърди на ленти и поръсете червено цвекло на прах
  4. Стъпка 4
    Сервирайте кремообразния спанак върху препечен хляб, добавете говеждото и тигровите скариди. Можете да добавите за декорация чери домати, розмарин и репични кълнове.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда