1. >Retsepti
  2. >Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Easy
6 човек/души
150 мин
Съставки
за 6 човек/души
1,25 кг узрели домати

1 краставици

1 глава лук

1 зелена чушка

2 скилидки чесън

200 г средата от бял хляб

4 лъжици зехтин

2 лъжици винен оцет

1 литър студена, преварена вода

Кубчета лед

Пипер

Сол
Съставки за 6човек/души
1,25 кг узрели домати

1 краставици

1 глава лук

1 зелена чушка

2 скилидки чесън

200 г средата от бял хляб

4 лъжици зехтин

2 лъжици винен оцет

1 литър студена, преварена вода

Кубчета лед

Пипер

Сол
  1. Стъпка 1
    Внимателно измийте зеленчуците, обелете и бланширайте доматите, след това нарежете на кубчета и премахнете семките. Обелете краставицата, премахнете семките и нарежете на кубчета около 1 см.
  2. Стъпка 2
    Обелете лука и го нарежете на дребно. Счукайте чесъна. Почистете чушката от семките и нарежете на дребно.
Съвет за готвене, заглавие
Преди сервиране намачкайте гаспачото с бъркалка. Подправете със сол и пипер на вкус. Сложете няколко кубчета лед. За тези, които обичат пикантна супа, добавете няколко капки сос табаско. Включете зелени и червени чушки, за да разнообразите основната рецепта за супа гаспачо. Опитайте се да използвате пресни и добре узрели домати, вместо доматен сок. Не забравяйте да махнете кожата и семките на доматите. Уверете се, че сервирарате студената супа гаспачо наистина студена. Охладете купата или чашите, така че супата да остане студена за по-дълго време. Малко заквасена сметана може да придаде интересен привкус на вашата супа гаспачо. Други опции за гарнитура са парче авокадо и тортила чипс.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда