Гръцка салата Horiatiki

Прибавете тази гръцка салата във вашия кулинарен репертоар! Ще пренесе нашите вкусови рецептори на Пелопонес. Феноменална от гледна точка на диетологията: лесно смилаема и ниско калорична, богата на витамини и микроелементи.Рецептата, която ви представяме е типична за гръцката кухня, която богато използва зехтин, зеленчуци и билки. Много традиционни и важни за гърците разбира се са и маслините, сиренето, патладжана, тиквичките и киселото мляко. Тази гръцка салата чудесно се комбинира с филия пълнозърнест хляб или сухар. Знаете ли, че гърците често топят сухарите във вода, за да им върнат мекотата? Ето и рецептата за гръцка салата.
Лесни
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
3 твърди домата

180 г сирене фета

1 краставица

1 глава лук

2 зелени чушки

200 г черни маслини

125 мл зехтин

60 мл винен оцет
Съставки за 2човек/души
3 твърди домата

180 г сирене фета

1 краставица

1 глава лук

2 зелени чушки

200 г черни маслини

125 мл зехтин

60 мл винен оцет
  1. Стъпка 1
    Доматите, краставиците, чушката и лука се нарязват на филийки. След това прехвърлете в купа, поръсете подправките, добавете маслините и внимателно разбъркайте.
  2. Стъпка 2
     Добавете нарязано на кубчета сиренето фета. Всичко полейте със зехтин и винен оцет. Внимателно разбъркайте така, че да не смачкате продуктите.
Съвет за готвене, заглавие
Гръцката салата се сервира охладена. Може да се яде отделно или като гарнитура към всички ястия.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +