1. >Retsepti
  2. >Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина

Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина

Easy
4 човек/души
20 мин
Съставки
за 4 човек/души
Омлет:

6 яйца (само белтъка)

200 г варени пилешки гърди

200 г пресни бобови кълнове мунг

100 г гъби

100 г целина

1 зелен лук

Сол

Пипер

Олио

Сос:

½ чаша пилешки бульон

2 с.л. соев сос

1 с.л. оризово вино

1 с.л. царевично брашно

3 с.л. вода

1 с.л. олио

Бял пипер
Съставки за 4човек/души
Омлет:

6 яйца (само белтъка)

200 г варени пилешки гърди

200 г пресни бобови кълнове мунг

100 г гъби

100 г целина

1 зелен лук

Сол

Пипер

Олио

Сос:

½ чаша пилешки бульон

2 с.л. соев сос

1 с.л. оризово вино

1 с.л. царевично брашно

3 с.л. вода

1 с.л. олио

Бял пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете пилешкото месо на парчета, нарежете гъбите на тънки филийки, нарежете целината. Добавете кълновете и разбъркайте всичко заедно. Нарежете лука, загрейте олиото в уока, като първо леко запържете лука, а после добавите останалите съставки.
  2. Стъпка 2
    Пържете бъркайки, добавете сол и пипер. Оставете да изстине.
  3. Стъпка 3
    Загрейте фурната до температура 190ºC, поставете патицата върху  пергаментна хартия, отдолу поставете тавичка с вода. Печете 30минути. Намалете температурата до 150ºC и печете още 1 час.
  4. Стъпка 4
    Сос: Оставете бульона в тенджера да заври, добавете соевия сос, виното и пипера. Изключете котлона. Разбъркайте брашното с водата и бавно налейте към бульона, постоянно бъркайки, докато соса се сгъсти. Добавете олиото и разбъркайте още веднъж.
  5. Стъпка 5
    Отново затоплете соса и разбъркайте, полейте с него омлета.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте горещ.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда