1. >Retsepti
  2. >Дип с чили царевица и сирене

Дип с чили царевица и сирене

Easy
4 човек/души
20 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 консерви (620 г) чили царевица GOLD на Bonduelle

200 г бекон

1 глава лук

200 г сирене чедър

30 г заквасена сметана

20 г масло

тортила чипс

½ чаена лъжичка чили на прах

черен пипер
Съставки за 4човек/души
2 консерви (620 г) чили царевица GOLD на Bonduelle

200 г бекон

1 глава лук

200 г сирене чедър

30 г заквасена сметана

20 г масло

тортила чипс

½ чаена лъжичка чили на прах

черен пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете бекона на ленти, лука на малки кубчета и настържете сиренето чедър.
  2. Стъпка 2
    Запържете бекона в тиган на средно силен огън за около 3 минути, докато стане хрупкав.
  3. Стъпка 3
    Нарежете и добавете босилека в купата.
  4. Стъпка 4
    Добавете царевицата и сиренето чедър. Оставете тенджерата на котлона, като разбърквате периодично, докато сиренето се разтопи.
  5. Стъпка 5
    Махнете сместа от котлона и добавете бекон, заквасена сметана и червен пипер на вкус. Сервирайте горещо с тортила чипс.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда