Döner Kebab – Агнешко печено на скара
Турско ястие с агнешко, печено на вертикална въртяща се скара, сервирано в турски хляб. Dönerkebab – е най-известното на света ястие от турската кухня. Напомня арабската Шуарма и гръцкия Гирос, но както съставките, така и добавките са различни.
Лесни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
300 г зеле (червено и бяло)
100 г салата айсберг
1 свежа краставица
1 голяма глава лук
4 домата
1 чушка
2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)
500 г месо (най-добре телешко)
5-6 лъжици олио
1 турски хляб екмек
Сол
Пипер
100 г салата айсберг
1 свежа краставица
1 голяма глава лук
4 домата
1 чушка
2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)
500 г месо (най-добре телешко)
5-6 лъжици олио
1 турски хляб екмек
Сол
Пипер
Съставки за 4човек/души
300 г зеле (червено и бяло)
100 г салата айсберг
1 свежа краставица
1 голяма глава лук
4 домата
1 чушка
2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)
500 г месо (най-добре телешко)
5-6 лъжици олио
1 турски хляб екмек
Сол
Пипер
100 г салата айсберг
1 свежа краставица
1 голяма глава лук
4 домата
1 чушка
2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)
500 г месо (най-добре телешко)
5-6 лъжици олио
1 турски хляб екмек
Сол
Пипер
- Стъпка 1Нарежете листата от червеното и бяло зеле, заедно с краставицата на тънки ивици,след което поръсете с намачкото кубче бульон и разбъркайте.
- Стъпка 2Нарежете доматите и лука.
- Стъпка 3Загрейте в тиган олио и запържете месото смесено с лука.
- Стъпка 4Подправете на вкус и продължете пърженето докато месото не стане хрупкаво.
- Стъпка 5Разрежете хляба на 4 части, разрязвайки го на дължина, запечете или запържете за кратко.
Съвет за готвене, заглавие
Когато хлябът стане топъл го напълнете с месо и останалите добавки. Полейте всичко с традиционния турски млечно-чеснов сос.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Буда купичка
Bonduelle посреща лятото със свежа рецепта, богата на зеленчуков протеин и перфектна за топлия сезон.
Крем супа от тиква със скариди
Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
Открийте също...