1. >Retsepti
  2. >Крем-супа

Крем-супа

Accessible
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
0,5 л квас

0,2 кг бяла наденица

1 морков

1 връзка магданоз

4 картофа

1 глава лук

4 скилидки чесън

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Риган на вкус
Съставки за 4човек/души
0,5 л квас

0,2 кг бяла наденица

1 морков

1 връзка магданоз

4 картофа

1 глава лук

4 скилидки чесън

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Риган на вкус
  1. Стъпка 1
    В тиган запържете нарязаните лук и чесън.
  2. Стъпка 2
    В 2 литра вода сварете наденицата и добавете нарязаните на кубчета зеленчуци и запържените лук и чесън.
  3. Стъпка 3
    Нарежете месото на кубчета, запържете го и заедно с мазнината го добавете към зелето.
  4. Стъпка 4
    Добавете сол, черен пипер и риган на вкус.
  5. Стъпка 5
    Начин на сервиране:
  6. Стъпка 6
    Сервира се гореща, с парчета наденица и четвъртинки сварено яйце.
Съвет за готвене, заглавие
Квасът за крем-супата вече е достъпен в магазините, но най-вкусен е домашният: 0,1 кг ръжено брашно и една филийка хляб се заливат с 1/2 литър преварена топла вода, в стъклен буркан или в глинен съд, и се оставят за 3 дни на топло място. Сервира се гореща, с парчета наденица и четвъртинки сварено яйце.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда