1. >Retsepti
  2. >Карибска бобена супа

Карибска бобена супа

Рецепта за бобена супа, ястие от карибската кухня.
Лесни
4 човек/души
255 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г Червен боб Bonduelle

1 морков

2 глави лук

2 листа на целина

3 дебели парчета бекон

1 лъжица сушен риган

1 пълна лъжица кимион

1 малка чаша сухо шери

2 консерви домати на парчета

Сок от ½ лимон

Сол

Пипер

1 авокадо

Пресен лук

Пресен колеандър

Прясна люта чушка чили

1 зелен лимон

1 дафинов лист

2 стръка магданоз

2 стръка мащерка

1 стрък розмарин
Съставки за 4човек/души
500 г Червен боб Bonduelle

1 морков

2 глави лук

2 листа на целина

3 дебели парчета бекон

1 лъжица сушен риган

1 пълна лъжица кимион

1 малка чаша сухо шери

2 консерви домати на парчета

Сок от ½ лимон

Сол

Пипер

1 авокадо

Пресен лук

Пресен колеандър

Прясна люта чушка чили

1 зелен лимон

1 дафинов лист

2 стръка магданоз

2 стръка мащерка

1 стрък розмарин
  1. Стъпка 1
    Залейте боба със студена вода и го оставете накиснат за 4 часа.
  2. Стъпка 2
    Завържете подправките с дълго парче бяла връзка като букет гарни.
  3. Стъпка 3
    Нарежете моркова на колкото се може потънки парченца. Когато краставиците пуснат сок, отцедете ги, силно натискайки с ръка. Единия зелен лимон нарежете на парчета и оставете на страни.
  4. Стъпка 4
    Отцедете боба и залейте отново с чиста студена вода, така, че да бъде 58 см под повърхността на водата. Оставете го да заври, варете 10 мин. на среден котлон, а след това намалете котлона и варете 23 часа, докато боба омекне.
  5. Стъпка 5
    Бобът се посолява, когато вече е омекнал. Добавете запържените зеленчуци с бекона, подправете с риган и кимион. Долейте шерито и сока от лимона, добавете доматите. Посолете на вкус и подправете с прясно смлян пипер.
  6. Стъпка 6
    Оставете супата да заври, намалете котлона и варете още около 30 минути. Намачкайте с лъжица по стената на тенджерата няколко зърна боб за да сгъстят супата.
  7. Стъпка 7
    Нарежете на малки парчета авокадото и пресния лук, нарежете колеандъра и чушката чили.
Съвет за готвене, заглавие
Начин на сервиране: Извадете букет гарни и сервирайте супата поръсена с парчета авокадо, пресен лук и чили, а също така нарязания коленадър. Поръсете всяка порция със сока от 1/4 зелен лимон.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Филе от пъстърва със зелен фасул и ечеми...

    Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик

  • Тиквена крем супа с козе сирене и печени...

    Тиквена крем супа с козе сирене и печени тиквени семки

  • Трицветна салата с боб

    Кой казва, че една салата не може да бъде с високо съдържание на протеини? Bonduelle и този път Ви в...