Стъпка 1
Залейте боба със студена вода и го оставете накиснат за 4 часа.
Стъпка 2
Завържете подправките с дълго парче бяла връзка като букет гарни.
Стъпка 3
Нарежете моркова на колкото се може потънки парченца. Когато краставиците пуснат сок, отцедете ги, силно натискайки с ръка. Единия зелен лимон нарежете на парчета и оставете на страни.
Стъпка 4
Отцедете боба и залейте отново с чиста студена вода, така, че да бъде 58 см под повърхността на водата. Оставете го да заври, варете 10 мин. на среден котлон, а след това намалете котлона и варете 23 часа, докато боба омекне.
Стъпка 5
Бобът се посолява, когато вече е омекнал. Добавете запържените зеленчуци с бекона, подправете с риган и кимион. Долейте шерито и сока от лимона, добавете доматите. Посолете на вкус и подправете с прясно смлян пипер.
Стъпка 6
Оставете супата да заври, намалете котлона и варете още около 30 минути. Намачкайте с лъжица по стената на тенджерата няколко зърна боб за да сгъстят супата.
Стъпка 7
Нарежете на малки парчета авокадото и пресния лук, нарежете колеандъра и чушката чили.
Съвет за готвене, заглавие
Начин на сервиране: Извадете букет гарни и сервирайте супата поръсена с парчета авокадо, пресен лук и чили, а също така нарязания коленадър. Поръсете всяка порция със сока от 1/4 зелен лимон.