1. >Retsepti
  2. >Китайски нудъли с броколи

Китайски нудъли с броколи

Accessible
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 пакет (400г) Броколи Бондюел

180 г нудъли

2 тиквички

2 патладжана

1 червена чушка

200 г темпура брашно

1560 г сирене тофу

80 мл терияки сос

80 мл сладък чили сос

80 мл соев сос

80 мл зеленчуков бульон

200 мл бира

500 мл слънчогледово олио

1 с.л. бяло вино

1 лайм

1 скилидка чесън

1 връзка магданоз

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. джинджифил

сол
Съставки за 2човек/души
1 пакет (400г) Броколи Бондюел

180 г нудъли

2 тиквички

2 патладжана

1 червена чушка

200 г темпура брашно

1560 г сирене тофу

80 мл терияки сос

80 мл сладък чили сос

80 мл соев сос

80 мл зеленчуков бульон

200 мл бира

500 мл слънчогледово олио

1 с.л. бяло вино

1 лайм

1 скилидка чесън

1 връзка магданоз

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. джинджифил

сол
  1. Стъпка 1
    Нарежете зеленчуците: червената чушка на ленти, външната част на патладжаните на дълги ленти с кората и краставици. Наситнете магданоза и чесъна и рендосайте джинджифила. Загрейте чесъна с джинджифил в тенджерата и добавете лентите от патладжан с тиквички и червен пипер, сол, бяло вино, лайм и сотирайте за 2 минути. Добавете зеленчуковия бульон и гответе за няколко минути.
  2. Стъпка 2
    Сварете нудълите във вряща вода с малко сол и след това охладете в студена вода. Добавете в тиган броколи и нудъли и бъркайте докато добавяте сосовете и поръсете с наситнен магданоз. Оставете ги за 2 минути докато сосовете достигнат температурата на зеленчуците.
  3. Стъпка 3
    Сложете тортилата в тава за печене, добавете композицията, мозарелата и рендосан пармезан. Сложете в предварително загрята на 230°C фурна за 1015 минути. След като я извадите от фурната, сервирайте в чиния, като добавите втората пита отгоре.
  4. Стъпка 4
    Сервирайте в чиния и украсете с тофу и магданоз.
Съвет за готвене, заглавие
Китайските нудъли се сервират с хрупкаво сирене тофу
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда