Червен боб с орехи
Това е много обичайно грузинско ястие, приготвяно специално през зимата. То е много популярно и на практика всяко семейство го приготвя с някои разлики.
Лесни
3 човек/души
45 мин
Съставки
за 3 човек/души
Боб – 500 г
Орехи– 1 чаена чаша
Чесън – 4 скилидки
3 щипки кориандър
3 щипки целина
3 щипки чубрица
Сухи подправки – ½ чаена чаша
Нар – 1 брой
Орехи– 1 чаена чаша
Чесън – 4 скилидки
3 щипки кориандър
3 щипки целина
3 щипки чубрица
Сухи подправки – ½ чаена чаша
Нар – 1 брой
Съставки за 3човек/души
Боб – 500 г
Орехи– 1 чаена чаша
Чесън – 4 скилидки
3 щипки кориандър
3 щипки целина
3 щипки чубрица
Сухи подправки – ½ чаена чаша
Нар – 1 брой
Орехи– 1 чаена чаша
Чесън – 4 скилидки
3 щипки кориандър
3 щипки целина
3 щипки чубрица
Сухи подправки – ½ чаена чаша
Нар – 1 брой
- Стъпка 1Измийте боба под течаща вода и го сложете в тенджера, сварете го на среден огън.
- Стъпка 2Няколко пъти добавете вода в тенджерата, за да не загори.
- Стъпка 3Когато бобът е готов, излейте водата в друг съд.
- Стъпка 4Стрийте орехите, след това чесъна, пресния кориандър, целината и чубрицата.
- Стъпка 5Добавете сух кориандър (сухи подправки) към тази смес и я разтворете във водата от боба.
- Стъпка 6Поставете тази смес в тенджерата с боба и внимателно бъркайте с лъжица; водата не трябва да покрива напълно боба.
- Стъпка 7Сложете семена от нар. Добавете сол и пипер на вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Предложения за сервиране: Оставете приготвеното ястие на хладно място, преди да го сервирате. След това го поставете в чиния с маруля и го предложете на гостите с месо.
Открийте също...