Стъпка 1
Подготовка: За постигане на кремообразна консистенция, добавете маслото колкото орех и и пармезана към ризотото след като оризът е готов. След това покрийте ризотото и го оставете да почине няколко минути.Начин на приготвяне
Стъпка 2
Измийте аспержите, нарежете ги на парченца и ги бланширайте, след което ги изплакнете със студена вода.
Стъпка 3
Добавете брашното и го разбийте добре с бульона. Оставете всичко да се готви за 20 мин. От време на време разбърквайте, за да се сгъсти леко супата.
Стъпка 4
Загрейте зехтина в тенджера. Запържете дребния лук и чесъна и добавете ориза. Сгответе ориза като го бъркате 34 мин. Добавете виното и го ставете да се изпари на силен огън. Добавете половината от гъбите.
Стъпка 5
Загрейте бульона в друга тенджера. Добавете бульона на тънка струйка към ориза като разбърквате, докато се поеме от ориза. Продължете готвенето на ориза (около 20 мин.)
Стъпка 6
Добавете аспержите и останалите гъби и оставете да къкри около 10 мин. (проверете времето за приготвяне, посочено върху опаковката). Ризотото трябва да стане кремообразно. В случай на нужда, добавете още малко бульон.
Стъпка 7
След като готвенето приключи, добавете масло колкото орех и една шепа пармезан. Отдръпнете от огъня и оставете настрани, без да отваряте капака. Поднесете ризотото веднага с прясно смлян черен пипер и пармезан.