1. >Retsepti
  2. >Брускета с риба тон, царевица и червен фасул

Брускета с риба тон, царевица и червен фасул

Easy
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (340 г) Tексас микс Bonduelle

150 г цяла риба тон в зехтин

10 кисели краставички Bonduelle

1 франзела

1 жълта чушка

1 люта чушка

няколко листа пресен лук

3-4 скилидки чесън

2 с.л. екстра върджин зехтин

1 лимон

5 листа свеж босилек

няколко кончета чили
Съставки за 2човек/души
1 консерва (340 г) Tексас микс Bonduelle

150 г цяла риба тон в зехтин

10 кисели краставички Bonduelle

1 франзела

1 жълта чушка

1 люта чушка

няколко листа пресен лук

3-4 скилидки чесън

2 с.л. екстра върджин зехтин

1 лимон

5 листа свеж босилек

няколко кончета чили
  1. Стъпка 1
    Нарежете франзелата на 8-10 филийки, напръскайте ги с малко зехтин и ги пъхнете в гореща фурна на 200°C за 4-5 мин. След като ги извадите ги намажете с чесън, за да ги направите по-вкусни.
  2. Стъпка 2
    Пригответе съставките за плънката на филийките: нарежете чушката и киселите краставички на малки парченца, босилека, лютите чушки - на тънки ивици и пресния лук на ситно. Отцедете рибата тон и микса от царевица и червен фасул. Смесете в купа всички съставки заедно с малко зехтин, сок от лимон и пипер.
  3. Стъпка 3
    Настържете кашкавала и поръсете последната палачинка.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда