Стъпка 1
Подгрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тавичка с приблизителни размери 20х30 см и с хартия за готвене на дъното.
Стъпка 2
Изцедете цвеклото добре от сока в кена и го сложете в блендер, като добавите разтопените масло и шоколад. Бъркайте, докато не постигнете еднородна смес. Отделно, в по-голяма купа, сложете яйцата и бъркайте с миксер поне около 2 мин. след това добавете сместа от блендера. Бъркайте внимателно с широки кръговидни движения, докато не получите отново еднородна смес. Изсипете сместа върху тавичката.
Стъпка 3
От получената смес с мокри ръце се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се пържат за кратко от двете страни в малко олио.
Стъпка 4
Извадете от фурната и оставете да изстине напълно. След това нарежете на парчета. Поръсете с пудра захар или друга декорация по избор.