Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара
Рецепта за Blintzes – палачинки с плънка, традиционно ястие на еврейската кухня. Наименованието на ястието произлиза от старославянската дума „blin” и означава тънки палачинки сервирани с плънка от картофи или сирене, а също така сладка с плодове. Сирените палачинки са традиционно ястие от еврейската кухня, приготвяни по време на празника Szawuot, когато се ядат млечни храни.
Достъпни
4 човек/души
40 мин
Съставки
за 4 човек/души
3 яйца
Чаша вода
0,5 чаша мляко
¼ чаша захар ( за палачинки със сладка плънка)
Сол
1,5 лъжица олио
1,5 чаша брашно
400 г извара
3 жълтъка
2 лъжици захар
½ лъжичка ванилова захар
0,5 чаша намокрени стафиди
500 г пресни гъби (шапките), напр. манатарки
1,5 чаша нарязан лук
4 лъжици брашно
4 лъжици маргарин
Пипер
Чаша вода
0,5 чаша мляко
¼ чаша захар ( за палачинки със сладка плънка)
Сол
1,5 лъжица олио
1,5 чаша брашно
400 г извара
3 жълтъка
2 лъжици захар
½ лъжичка ванилова захар
0,5 чаша намокрени стафиди
500 г пресни гъби (шапките), напр. манатарки
1,5 чаша нарязан лук
4 лъжици брашно
4 лъжици маргарин
Пипер
Съставки за 4човек/души
3 яйца
Чаша вода
0,5 чаша мляко
¼ чаша захар ( за палачинки със сладка плънка)
Сол
1,5 лъжица олио
1,5 чаша брашно
400 г извара
3 жълтъка
2 лъжици захар
½ лъжичка ванилова захар
0,5 чаша намокрени стафиди
500 г пресни гъби (шапките), напр. манатарки
1,5 чаша нарязан лук
4 лъжици брашно
4 лъжици маргарин
Пипер
Чаша вода
0,5 чаша мляко
¼ чаша захар ( за палачинки със сладка плънка)
Сол
1,5 лъжица олио
1,5 чаша брашно
400 г извара
3 жълтъка
2 лъжици захар
½ лъжичка ванилова захар
0,5 чаша намокрени стафиди
500 г пресни гъби (шапките), напр. манатарки
1,5 чаша нарязан лук
4 лъжици брашно
4 лъжици маргарин
Пипер
- Стъпка 1В приготвената голяма купа излейте водата и млякотo.
- Стъпка 2Добавете захарта (при сладка плънка), сол и олио.
- Стъпка 3Постепенно прибавяйте брашното, така, че докато бъркате да получите тесто без бучки и с консистенция на заквасена сметана.
- Стъпка 4Разбъркайте с миксера всички съставки освен стафидите до получаване на гладка консистенция.
- Стъпка 5Сипвайте около 4 лъжички на палачинка.
- Стъпка 6Запържете малко лука.
- Стъпка 7Добавете брашното и разнесете да не се получат бучки.
- Стъпка 8Добавете сол и пипер по вкус. Задушете до сгъстяване. Слагайте по 2 лъжички от плънката върху палачинка.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle
Салата от елда, тиква и сирене
Изберете тази рецепта за един богат на хранителни вещества обяд.
Ризото с елда, тиква и гъби
Вкусно и лесно за приготвяне! Нова рецепта със Зърнени храни Bonduelle.
Открийте също...