1. >Retsepti
  2. >Бограч – супа гулаш

Бограч – супа гулаш

Accessible
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
0,5 кг телешко

0,5 кг картофи

3 чушки (може да бъдат червени, зелени и жълти)

3 домата зелен фасул

1 морков

1 магданоз

1 неголяма целина

1 глава лук

1 скилидка чесън

Олио

Сол на вкус

Мляна чушка на вкус
Съставки за 4човек/души
0,5 кг телешко

0,5 кг картофи

3 чушки (може да бъдат червени, зелени и жълти)

3 домата зелен фасул

1 морков

1 магданоз

1 неголяма целина

1 глава лук

1 скилидка чесън

Олио

Сол на вкус

Мляна чушка на вкус
  1. Стъпка 1
    Обелете лука и го нарежете. Загрейте олио на дъното на тенджерата, добавете лука и счуканата скилидка чесън, запържете.
  2. Стъпка 2
    Нарежете телешкото на кубчета или лентички, добавете в тенджерата заедно със смляната чушка и солта, залейте с вода и задушете.
  3. Стъпка 3
    Добавете всичко към бульона, бъркайки, варете около 15 минути.
  4. Стъпка 4
    Добавете нарязаните на кубчета картофи и нарязания фасул (може да се нареже на половина, или да я използвате нарязана, напр. замразен) и да поварите още около 15 минути, така, че всички съставки да бъдат меки, но не разварени.
Съвет за готвене, заглавие
Супата гулаш се сервира топла, най-добре се акомпанира с печиво и сухо червено вино.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда