Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Бограч – супа гулаш
Рецепта за Бограч – супа гулаш. Унгарската супа гулаш произлиза от народните традиции. Хранителното, засищащо ястие, може да действа разгряващо през хладните вечери, ако освен смляната сладка чушка добавим също така и щипка люта.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
0,5 кг телешко
0,5 кг картофи
3 чушки (може да бъдат червени, зелени и жълти)
3 домата зелен фасул
1 морков
1 магданоз
1 неголяма целина
1 глава лук
1 скилидка чесън
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
Съставки за 4човек/души
0,5 кг телешко
0,5 кг картофи
3 чушки (може да бъдат червени, зелени и жълти)
3 домата зелен фасул
1 морков
1 магданоз
1 неголяма целина
1 глава лук
1 скилидка чесън
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
Стъпка 1
Обелете лука и го нарежете. Загрейте олио на дъното на тенджерата, добавете лука и счуканата скилидка чесън, запържете.
Стъпка 2
Нарежете телешкото на кубчета или лентички, добавете в тенджерата заедно със смляната чушка и солта, залейте с вода и задушете.
Стъпка 3
Добавете всичко към бульона, бъркайки, варете около 15 минути.
Стъпка 4
Добавете нарязаните на кубчета картофи и нарязания фасул (може да се нареже на половина, или да я използвате нарязана, напр. замразен) и да поварите още около 15 минути, така, че всички съставки да бъдат меки, но не разварени.
Съвет за готвене, заглавие
Супата гулаш се сервира топла, най-добре се акомпанира с печиво и сухо червено вино.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Пиле с пюре от зелени зеленчуци
Заменете класическото картофено пюре с хранителните вещества на зелените зеленчуци и обядът в семейството ще бъде вкусна изненада за всички ваши близки.
Мексиканска салата със свинска рибица
Здравословната салата съдържа значително количество протеин. Мексиканският зеленчуков микс в тази са...
Зелен и жълт фасул с грилована риба
Последователно, здравословно и вкусно, това е идеалното описание на рецептата, която предлагаме. Риб...