1. >Retsepti
  2. >Бакалау – треска по португалски със зеленчуци

Бакалау – треска по португалски със зеленчуци

Easy
8 човек/души
90 мин
Съставки
за 8 човек/души
0,5 кг филе от треска

3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета

3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки

3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки

450 г нарязано бяло зеле

6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета

1/4 чаша зехтин

1/4 чаша оцет 6%

Сол

Пипер
Съставки за 8човек/души
0,5 кг филе от треска

3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета

3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки

3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки

450 г нарязано бяло зеле

6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета

1/4 чаша зехтин

1/4 чаша оцет 6%

Сол

Пипер
  1. Стъпка 1
    Залейте филетата с вряла вода. След това посолете и варете около 10 минути. След подсушаване ги оставете.
  2. Стъпка 2
    Сложете лука и картофите в тенджера и ги залейте с вряща, подсолена вода. Варете 10 минути.
  3. Стъпка 3
    Изпържете патладжаните в тенджера на порции. Нивото на мазнината трябва да бъде 4 см. След пържене отстранете ненужната мазнина с помощта на кухненска хартия.
  4. Стъпка 4
    Изсипете в купа, рибата, зеленчуците, яйцата, маслините и след това внимателно ги разбъркайте.
  5. Стъпка 5
    Направете еднороден сос от зехтина, оцета, солта, пипера, а след това полейте с него ястието.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се студено, най-добре с бяло печиво.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда