Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Бакалау – треска по португалски със зеленчуци
Easy
8 човек/души
90 мин
Съставки
за 8 човек/души
0,5 кг филе от треска
3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета
3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки
450 г нарязано бяло зеле
6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета
1/4 чаша зехтин
1/4 чаша оцет 6%
Сол
Пипер
Съставки за 8човек/души
0,5 кг филе от треска
3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета
3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки
450 г нарязано бяло зеле
6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета
1/4 чаша зехтин
1/4 чаша оцет 6%
Сол
Пипер
Стъпка 1
Залейте филетата с вряла вода. След това посолете и варете около 10 минути. След подсушаване ги оставете.
Стъпка 2
Сложете лука и картофите в тенджера и ги залейте с вряща, подсолена вода. Варете 10 минути.
Стъпка 3
Изпържете патладжаните в тенджера на порции. Нивото на мазнината трябва да бъде 4 см. След пържене отстранете ненужната мазнина с помощта на кухненска хартия.
Стъпка 4
Изсипете в купа, рибата, зеленчуците, яйцата, маслините и след това внимателно ги разбъркайте.
Стъпка 5
Направете еднороден сос от зехтина, оцета, солта, пипера, а след това полейте с него ястието.