Бурито
След страстна и гореща салса, вкусното бурито ще засити глада. Бурито – обичано от почитателите на мексиканската кухня, ястие за показ.
Достъпни
12 човек/души
255 мин
Съставки
за 12 човек/души
600 г телешко
12 парчета тортила
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 лъжици лимонов сок
1 лъжица риган
½ лъжица сол
¼ лъжичка прясно смлян черен пипер
1 лъжица олио
12 парчета тортила
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 лъжици лимонов сок
1 лъжица риган
½ лъжица сол
¼ лъжичка прясно смлян черен пипер
1 лъжица олио
Съставки за 12човек/души
600 г телешко
12 парчета тортила
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 лъжици лимонов сок
1 лъжица риган
½ лъжица сол
¼ лъжичка прясно смлян черен пипер
1 лъжица олио
12 парчета тортила
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 лъжици лимонов сок
1 лъжица риган
½ лъжица сол
¼ лъжичка прясно смлян черен пипер
1 лъжица олио
- Стъпка 1Измитото месо натъркайте с миксираната маса от чесън, лимонов сок, риган, пипер и сол. След това трябва да мариновате от 4 до 8 часа, запържите, разделите на малки парчета и изсушите около 6 часа.
- Стъпка 2Изплакнете, обелете лука и го нарежете на дребно. След това запържете в загрято олио. Добавете изсушеното телешко (machaca) и пържете докато хубаво се зачерви. Добавете сол и разбъркайте.
- Стъпка 3Подгрейте тортилата в печката. На всяка от тях поставете няколко лъжички месо и завийте на руло.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се горещо с мексикански сос и фасул.
Открийте също...