1. >Retsepti
  2. >Телешко месо с Мексикански зеленчуци

Телешко месо с Мексикански зеленчуци

Elaborated
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 пакет Мексикански микс Vapeur Bonduelle

400 г (2 парчета) телешко филе

6 сушени домата

4 скилидки чесън

2 люти чушки

1/2 чаша пармезан

4 с.л. брашно

1 с.л. масло

1 чаша бяло вино

2 с.л. телешки бульон

5 с.л. слънчогледово олио

стрък рукола

1 връзка магданоз

1 с.л. картофено нишесте

сол

пипер
Съставки за 2човек/души
1 пакет Мексикански микс Vapeur Bonduelle

400 г (2 парчета) телешко филе

6 сушени домата

4 скилидки чесън

2 люти чушки

1/2 чаша пармезан

4 с.л. брашно

1 с.л. масло

1 чаша бяло вино

2 с.л. телешки бульон

5 с.л. слънчогледово олио

стрък рукола

1 връзка магданоз

1 с.л. картофено нишесте

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете телешките жулиени, наситнете чесън, нарежете
  2. Стъпка 2
    Вземете 100 г телешко месо и го навийте в брашното. Загрейте тенджерата с олио и запържете месото, подправете със сол и черен пипер, след това го сложете върху хартия, за да се отцеди излишното олио.
  3. Стъпка 3
    Направете микс като сос бешамел от темпура брашно, бакпулвер и бира. Остави го за 3 минути, нарежете сиренето тофу на големи парчета и ги добавяйте поетапно към брашното, след това в соса бешамел и след това в горещото олио. Извадете парчетата сирене след като придобият златист цвят и ги сложете върху кухненска хартия да се отцедят от излишното олио.
  4. Стъпка 4
    Отделно разбъркайте нишестето с малко телешки бульон и поръсете в тигана, след това рукола и разбъркайте.
  5. Стъпка 5
    Сервирайте в чиния, добавете пърженото месо, после малко пармезан, магданоз и малко сол на вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Можете да добавите към зеленчуците в ястието рязани гъби.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда