1. >Retsepti
  2. >Скариди със зеленчуци

Скариди със зеленчуци

Elaborated
3 човек/души
60 мин
Съставки
за 3 човек/души
500 г млад зелен фасул

18 средни скариди

Сол

Застройка към фасула:

1 чаша рибешки бульон

3 лъжици саке

1 лъжица мирину

¼ лъжица соев сос

¼ лъжичка сол

Застройка към скаридите:

4 добре разбити яйца

6 лъжици рибен бульон

1 лъжица мирин

¼ чаша саке

½ лъжица сол

Зеленчуци:

1 голям морков

1 средна брокола

1 парче бамбуков стъбло

1 чаша даши

½ чаша саке

3 лъжици мирин

3 лъжици соев сос
Съставки за 3човек/души
500 г млад зелен фасул

18 средни скариди

Сол

Застройка към фасула:

1 чаша рибешки бульон

3 лъжици саке

1 лъжица мирину

¼ лъжица соев сос

¼ лъжичка сол

Застройка към скаридите:

4 добре разбити яйца

6 лъжици рибен бульон

1 лъжица мирин

¼ чаша саке

½ лъжица сол

Зеленчуци:

1 голям морков

1 средна брокола

1 парче бамбуков стъбло

1 чаша даши

½ чаша саке

3 лъжици мирин

3 лъжици соев сос
  1. Стъпка 1
    Бамбуковото стъбло се нарязва на надлъжни парчета, броколите се делят на по-малки парчета, а от морковът се нарязва на колелца. След това бланширайте морковите и броколите във вряща вода, и накрая охладете.
  2. Стъпка 2
    В тенджера смесете рибния бульон, соевия сос, марина, добавете сол и всичко сварете. След това сложете бамбуковите стъбла, моркова и варете на слаб огън за около 6 минути - до момента когато бамбуковите стъбла придобият леко кафяв цвят. Преди сервиране полейте с лъжица бульон, декорирайки стъблата с броколи.
  3. Стъпка 3
    Маринованите гърдички трябва да се извадят от маринатата и да се подсушат. След това трябва да загреете мазнината в подходящ голям тиган.
  4. Стъпка 4
    В тенджера сварете 2 чаши вода, почистете фасула като предварително  го нарежете на парчета с дължина около 1,5 см. Деликатно посолете и пуснете в врящата вода за около 8 минути, след което отцедете  и изплакнете със студена вода. Разбъркайте съставките за застройка на фасула в тенджера, след това сварете всичко и добавете фасула.
  5. Стъпка 5
    В друг съд смесете съставките за застройка на скаридите, сварете, добавете скаридите, на слаб огън внимателно добавете жълтъка. След което варете на много слаб огън с капак около 2 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Поставете скаридите в чиния, гарнирайте с фасула, сервирайте зеленчуците отделно.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда