1. >Retsepti
  2. >Салата от пържени патладжани, лук и домати

Салата от пържени патладжани, лук и домати

Accessible
8 човек/души
90 мин
Съставки
за 8 човек/души
4 средно големи патладжана

8 домата

2 големи глави лук

2 скилидки чесън

2 лъжици оцет

2 лъжици нарязан зелен магданоз

Олио за пържене

Сол
Съставки за 8човек/души
4 средно големи патладжана

8 домата

2 големи глави лук

2 скилидки чесън

2 лъжици оцет

2 лъжици нарязан зелен магданоз

Олио за пържене

Сол
  1. Стъпка 1
    Отрежете краищата на патладжаните. Обелете ги по дължина на лентички, като оставяте ленти с дебелина около 3 см от кожата им, така че да заприличат на зебра. Спазете този начин на белене, защото той е важен!
  2. Стъпка 2
    Нарежете на дебели парчета – около 1 см. Посолете и поставете около 10 часа под капак докато пуснат горчивия сос, след което увийте в кухненска хартия. Нарежете доматите.
  3. Стъпка 3
    Постепенно прибавяйте брашното, така, че докато бъркате да получите тесто без бучки и с консистенция на заквасена сметана.
  4. Стъпка 4
    Излейте олиото, като оставите около четири лъжици за запържването на лука.
  5. Стъпка 5
    Запържете леко доматите и ги прехвърлете в чиния.
  6. Стъпка 6
    Изсипете оцета в тенджерата и го оставете да заври, след което изключете котлона.
Съвет за готвене, заглавие
Патладжаните, лука и доматите се поставят в плоска купа. Салатата се поръсва с нарязания чесън, след което се добавя сол. Залива се със соса от тенджерата. Най-отгоре се поръсва с нарязан зелен магданоз.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда