Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Ризото с гъби, сушени домати и рукола
Accessible
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
170 г цели гъби Bonduelle
750 мл зеленчуков бульон
250 г ориз арборио
100 г сушени домати
80 г чери домати
50 г рукола
1 бял лук
100 г пармезан
100 г масло
60 мл сухо бяло вино
б ял пипер
сол
Съставки за 2човек/души
170 г цели гъби Bonduelle
750 мл зеленчуков бульон
250 г ориз арборио
100 г сушени домати
80 г чери домати
50 г рукола
1 бял лук
100 г пармезан
100 г масло
60 мл сухо бяло вино
б ял пипер
сол
Стъпка 1
Нарежете на дребно лука, сушените домати и пармезана на малки резени.
Стъпка 2
Загрейте маслото в голям тиган на средновисока температура. Добавете лука и го оставете да омекне за 3 минути. Добавете целите гъби, отцедени от течността, оставете ги да се варят за 2 минути и добавете ориз. Намалете температурата от средна до ниска и разбъркайте да предотвратите слепване. Изсипете виното и разбъркайте, оставяйки ориза да абсорбира течността.
Стъпка 3
След като сосът се смеси, изсипете цялата смес в термоустойчива купа и след това добавете пармезан и моцарела. Запечете на 200°С за 15 минути.
Стъпка 4
Накрая, добавете чери доматите, рукола и още пармезан при сервиране.
Съвет за готвене, заглавие
Съвети § Трикове: За по-добър вкус и вид, можете да добавите течна заквасена сметана