Стъпка 1
Нарежете патладжаните на филийки с дебелина 6 мм, без да ги белите. Сложете сол от двете страни и ги оставете за 15 минути, след което махнете течността, която се е образувала с помощта на хартиена кърпа.
Стъпка 2
Изпечете патладжаните в тава с олио или зехтин. Сложете ги настрана и попийте излишната мазнина с хартиена кърпа.
Стъпка 3
В тенджера изсипваме кайсиите и захарта, където ги оставяме да престоят 45 минути.
Стъпка 4
Нарежете копъра. Добавете го в купата, заедно с 23 лъжици сметана.
Стъпка 5
Сложете и семената от нар в купата.
Стъпка 6
Добавете сол, ако е необходимо.
Стъпка 7
Сложете една лъжица от сместа от купата върху една филийка патладжан и го навийте.
Стъпка 8
Украсете рулцата с копъра и семената от нар.
Съвет за готвене, заглавие
Сервиране: Украсете рулцата с копър и семена от нар.