1. >Retsepti
  2. >Огретен от карфиол с гриловано свинско

Огретен от карфиол с гриловано свинско

Easy
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 пакет (400 г) карфиол Bonduelle

500 г свинско

200 г течна заквасена сметана

150 г кашкавал

100 г моцарела

60 г галета

20 г масло

ч.л. пушен червен пипер

ч.л. розмарин

ч.л. мащерка

малко олио

сладка червена чушка

къри на прах

подправки

пипер

сол
Съставки за 2човек/души
1 пакет (400 г) карфиол Bonduelle

500 г свинско

200 г течна заквасена сметана

150 г кашкавал

100 г моцарела

60 г галета

20 г масло

ч.л. пушен червен пипер

ч.л. розмарин

ч.л. мащерка

малко олио

сладка червена чушка

къри на прах

подправки

пипер

сол
  1. Стъпка 1
    Сварете карфиола в гореща вода с малко сол. Оставете да се вари за 3 минути и отцедете.
  2. Стъпка 2
    Настържете моцарелата и сиренето. Добавете течната заквасена сметана върху карфиола о оставете да ври още 5 мнути. Овкусете с подправки.
  3. Стъпка 3
    Оставете оризовите листа да се размразят в хладилника. Вземете оризов лист и върху него сложете плънката, направена от охладени зеленчуци, след което сложете малко вода на ръба на листа. Сгънете краищата на листа навътре и го навийте. В сгорещено олио запържете пакетите едновременно, колкото се побират. Оставете ги да покафенеят от двете страни и ги извадете върху кухненска хартия.
  4. Стъпка 4
    Овкусете свинското със сол, пипер, пушен и сладък пипер, къри и мащерка и го сложете на предварително загрят грил тиган, след като е намазнено с масло.
Съвет за готвене, заглавие
Съвет: Карфиолът не трябва да се вари прекалено много, защото се готви и във фурната. За допълнителен вкус можете да добавите пармезан или дори хрупкав бекон.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда