Сьомга с уасаби — японски хрян
Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”. Японският хрян Уасаби е значително по-лютив от традиционния хрян затова се препоръчва да сте внимателни с неговата употреба. Уасабито е незаменима съставка както към суши, така и към сашими.
Достъпни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
4 филета от сьомга
2 лъжици соев сос
2 лъжички уасаби
1/4 чаша майонеза
2 лъжички нарязан див лук
1 лъжичка смлян джинджифил
1 лъжичка сусамово олио
2 лъжици соев сос
2 лъжички уасаби
1/4 чаша майонеза
2 лъжички нарязан див лук
1 лъжичка смлян джинджифил
1 лъжичка сусамово олио
Съставки за 4човек/души
4 филета от сьомга
2 лъжици соев сос
2 лъжички уасаби
1/4 чаша майонеза
2 лъжички нарязан див лук
1 лъжичка смлян джинджифил
1 лъжичка сусамово олио
2 лъжици соев сос
2 лъжички уасаби
1/4 чаша майонеза
2 лъжички нарязан див лук
1 лъжичка смлян джинджифил
1 лъжичка сусамово олио
- Стъпка 1Поставете филетата в марината от следните съставки: сусамово олио, джинджифил, соев сос, 1 лъжичка уасаби.
- Стъпка 2Излейте марината в здрава найлонова торба, а след това добавете филетата и оставете така за 4-6 минути, като през цялото време обръщате плика.
- Стъпка 3Извадете рибата и запазете маринатата за пърженето.
- Стъпка 4Смесете майонезата с 1 лъжичка уасаби и дивия лук.
- Стъпка 5Загрейте тигана на среден огън, поставете филетата заедно с маринатата и пържете около 35 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте филетата от сьомга поляти с майонезената смес.
Открийте също...